lørdag 27. oktober 2012

Tidlig nærtur


Før soloppgang var jeg i vei fra parkeringsplassen på Steinsfjellet. De første solstrålene så jeg fra Såtemyr og de første traff meg på østsiden av Krokavassnuten. Guffent føre i formiddag. Snø og frost i stien og is som ikke bar. Sølete mange plasser og glatt noen steder. Skummelt. Jeg hadde fullpakket Helsportsekken. Den gav meg 18 kilo på ryggen. Den er under test. Greit å passe på hvor man setter beina da.



Turbuksa fra Helsport fikk sin jomfrutur i dag. En trelags Fenris Fusion skallbukse Helsport har bedt meg ta i bruk og gi tilbakemeldinger på. I dag var det altså dags for første tur. Dette er en skikkelig vinterturbukse er min erfaring etter dagens tur. Den holdt meg god og varm på nullføret i formiddag. Jeg fikk nemlig god bruk for ventilasjonsåpningene på lårene i det kuperte terrenget som er her i Haugesunds byheier. I varmere vær og føre blir nok denne i varmeste laget for undertegnede. Dette er en bukse som nok vil komme mer til sin rett på skitur i vinter og for ikke å snakke om i kuldegrader ved sjøen i vinter etter sjøørreten. Skal ikke fryse da.




Ikke mye vilt å se. Lyden av skaren som brast under beina mine skremte vel vekk i god tid regner jeg med. Noen ferske hjortespor så jeg og jeg tok opp en orrhane på nordsiden av Krokavatnet. Heller ikke mange turmennesker å se heller så tidlig. Noen var det likevel.




2 kommentarer:

Andreas sa...

Flott rapport! Her nord har det vært skikkelig vintervær i dag, med rundt -10 grader, vindstille og glimt av sol.

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Ja, det var fint i dag her sørvest. Likevel misunner jeg deg det stabile klimaet der nord, Andreas.

:)

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.