søndag 15. mars 2015

Ny vårørret i håven!


Det er moro når ørreten igjen biter. Sesongen er i gang her på mine kanter av landet, men i dag ble det likevel ikke mange å skryte av. Kun en i håven.

 Rim i skyggen ved vannet


Var litt tidligere ute i formiddag enn i går. Hadde vært frost i natt også, og det lå en tynn ishinne inne ved land mange plasser ved vannet jeg besøkte i dag.


Det gikk noe tid før jeg hadde napp og enda litt til før det var fisk på sluken. En tre hektos ørret som slo seg av like ved land.


En times tid senere kastet jeg på et vak og fikk en finfin ørret etter sluken helt inn til land der jeg sto. Den nappet såvidt borti sluken, men ville ikke ta. Jeg kastet ut i retningen den svømte og igjen var den etter. Tredje gang fikk jeg lurt den til å ta sluken. En fin kamp ble det med ørreten. Det er så moro!

 Fin kamp med ørreten


Til slutt ble den geleidet i håven. Fin kondisjon på fisken og rundt 6 hekto vil jeg tro. Den fikk svømme ut igjen etter fotograferingen.

Fin kondisjon på fisken som fikk svømme ut igjen

Svart møresild var det som gav fangst i dag

Noe mer ble det ikke på de fire timene jeg fisket. Flott vær og fin vårtemperatur tross den lille brisen som av og til kjølte ned litt. Satser på mer ørretfiske så snart muligheten byr seg.

Havørna seilte forbi i det jeg pakket sammen i ettermiddag

2 kommentarer:

Torbjørn Wingsternes sa...

Spennende tid vi går inn i nå. Ligger i startgropa for å prøve sjøørreten nå.

Anita sa...

Fotte naturbilder og fin liten fangst.Spennende hvor du tar turen i sommer:))

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.