mandag 16. mai 2016

En titt i slukskrinet igjen


Jeg får titt og ofte spørsmål om hvilke sluker jeg bruker på fisketurene mine. I den forbindelse tenkte jeg det kunne være på tide å kikke oppi slukskrinet igjen. Eller oppi begge, for å være korrekt. Jeg har nemlig oftest to med i fiskevesten på tur.

Jeg har tidligere på bloggen offentliggjort innholdet i slukskrinet med ferskvannsslukene, men forandringer og utskiftninger gjøres stadig og innholdet endres. På tide da å ta en ny titt.

De to slukskrinene øverst i innlegget her er de jeg kom ned fra fjellet med i går etter den første Etnefjellsturen denne sesongen. For moroskyld veide jeg de på digitalvekta, og hold deg fast, 750g til sammen. DET er altfor mye! Jeg kan ikke dra på langtur med så mye metall i sekken. Skrinene må slankes betraktelig før sommerturene. Dilemmaet er alltid; hvem skal ut?

For litt bedre oversikt for de nysgjerrige så har jeg dandert ut "smykkene" på steinhella. Normalt har jeg spinnerne og de minste slukene i det lille skrinet. Jeg bruker vanligvis slukvekter fra 7g og opp til 12g, men også 18 og 20 grams sluker er med her. Den minste sluken på bildet er ned i 4g.

Innholdet i de to skrinene etter siste fjelltur

Mange av slukene jeg bruker har jeg modifisert noe eller jeg har pimpet sluken opp fra bånn av. Flere av de svarte slukene med glitter er eksempler på dette. Legg også merke til at jeg stort sett har gått over til enkeltkrok på slukene. Slukene "svømmer" langt bedre da synes jeg, samt at jeg langt sjeldnere setter meg fast. Jeg opplever ikke at krokingsegenskapene er blitt dårligere sammenlignet med treblekrok. Med tanke også på å kunne sette tilbake fisk så blir det færre krokingsskader på fisken med enkeltkrok. Det gir jo god samvittighet også.

Røye på nesten to kilo har tatt sluken med enkeltkrok på Laksefjordvidda

Innholdet i de to slukskrinene øverst er myntet på ørretfiske i ferskvann. Man legger raskt merke til at Aura Flake/Lillauren går igjen, Sølvkrokens Spesialsluker likeså, samt Remens Møresilda i varianter. I tillegg noen fargesterke sluker. Av spinnere så er det de svarte som oftest er i bruk, men generelt er ikke spinnerne mye i bruk i forhold til sluk.

Problemet mitt nå er hvilke sluker og spinnere som skal ut før sommerens langturer. Kobber og rødt må med, noen fargesterke, noen blanke og noen svarte selvsagt. Det skal ikke være enkelt dette.

Røye fra Kratlland i Femundsmarka tatt på favorittsluken der inne

Første langturen i sommer går til Femundsmarka. Da må selvsagt gromsluken være med. Den har gitt meg fine fiskeopplevelser der inne ved svenskegrensen. Den blir med både i 7 og 12g størrelse.

1 kommentar:

Aud sa...

Oj, så mye spennende!

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.