søndag 12. februar 2017

Andre og siste dag på isen


Med en haug kuldegrader sist natt så burde isen ha lagt på seg siden i går. Den holdt såvidt i går, og såvidt i dag også.

Frank ble med på isen i dag. Det er alltid en trygghet å være to når man skal ut på isfiske. Vi møttes på parkeringsplassen kort fra vannet i Sveio. Minus 5 grader i lufta. Nede ved bredden borret vi et prøvehull. 6 cm var vi enige om at det måtte være. Litt tykkere enn i går.

Frank er lettest av oss og går fremst i taulaget over isen

Vi krysset vika på isen, men for sikkerhets skyld hadde vi et tau mellom oss. Vika er nok ikke dypere enn at vi kunne stått i bunn og hatt hode over vann skulle vi være uheldig, men tauet gav en psykisk trygghet i seg selv. Med ti-femten meters avstand oss i mellom så kom vi velberget over uten et knepp fra isen.

Et rimelig avslappet friluftsliv dette isfisket vi bedriver

Ute på neset var det å finne fram stikker og agn og slå opp campingstolene. Vi er ikke veldig aktive på isfisket vi driver og campingstol er fine saker å ha med.

6 cm stålis sånn omtrent, skummelt når den knaker

Vi satte ut to stikker hver på forskjellige dybder, både med og uten lokkelys, agnet med maggot og Attraqua-agn. Etterhvert flyttet jeg den ene stikka enda lenger ut og lot den fiske på drøye 3 meters dyp.


Vi var ikke lenge av gangen ute på isen. Med andre ord var vi ikke helt komfortabel med den og vi passet på å holde god avstand mellom oss var vi ute på isen samtidig. Ispiggene var alltid klare i snor rundt halsen. Mest nervøs var vi når vi måtte ut til de ytterste stikkene. Der ville vi ikke stå bånn skulle vi gå gjennom. Det gikk bra.


Fiskeplassen vi holdt til på disse søndagstimene i dag er normalt en god fiskeplass uten is. I dag derimot ingen verdens ting. Ikke et pling i noen av varselbjellene på stikkene.

Det får så være. En finfin tur i godt selskap var det i alle fall. Trolig forsvinner isen til uka. Neste helg er det meldt en haug varmegrader og regn. Tror ikke det blir flere kuldeperioder denne vinteren, så jeg kan pakke ned isfiskeutstyret.

1 kommentar:

Aud sa...

Ja, en må være forsiktig med islagte vann. Selv om de er grunne er det fryktelig kaldt. Og det kan være farlig nok i seg selv.

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.