lørdag 18. februar 2017

Det ble til slutt innedag


I formiddag tok jeg en rundtur på leit etter åpent vann, men det var rimelig fånyttes der jeg sjekket. Med surt og kaldt regnvær var det i grunnen ikke så farlig.

Tilbake i heimen fant jeg heller å klargjøre litt til neste helg bl.a. modifisering av gamle sluker der noen er tiltenkt saltvannet på Sørlandet. Turen neste helg går sannsynligvis dit for noen dager.

Sørlandsørret tatt på 10g modifisert møresild

Jeg har fått fin fisk på svart sluk før på Sørlandet og slike er alltid med i slukskrinet når jeg jakter sjøørreten. Også noen svarte til ferskvannsfisket som snart er i gang er også laget. De minste 2 slukene på bildet øverst i innlegget er begge tidligere gamle 7 grams og blir med etter brunørreten i vår.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Hvorfor bruk en krok? Og ikke treblekrok

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Hei Tom! Takk for spørsmålet. Jeg vet flere lesere nok lurer på det når de ser slukene mine.

For det første så "svømmer" slukene bedre med enkeltkrok (Owner S-61 nr. 2). Jeg setter meg sjeldnere fast i bunn og mindre rusk og rask på kroken. For det andre, så er det mer skånsomt mot fisken med tanke på C&R, altså å sette fisken tilbake. Det er ikke alltid jeg ønsker å ta fisken med hjem. Som regel mindre skader på fisken med enkeltkrok, enn med treble.

Jeg tror heller ikke jeg mister flere fisk med enkeltkrok. Har ikke ført statistikk på det, men er ganske sikker i den saken.

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.