søndag 5. februar 2017

Jeg måtte jo prøve


Med mildværet den siste tiden så måtte jeg jo bare prøve i dag, å forsøke å ta den første brunørreten.

Jeg så nemlig på facebook at Richard hadde tatt brunørret på Karmøy denne uka og i dag måtte jeg prøve jeg også. Turen gikk til Sveio og vannet der jeg ofte starter brunørretsesongen, men aldri så tidlig som i dag.

Fire fattige varmegrader i lufta, men helt vindstille. Det kunne bli en finfin tur ut av det selv om det var litt grått.

Noen forvilla snøklokker i blomst ved vannet

I det jeg nærmer meg vannkanten i den første vika ser jeg en plogbølge fra en ørret som legger utover mot dypt vann. Fisken har stått helt inne på grunna. To slike ser jeg like bortenfor også, disse også setter utover mot dypere vann. Fin størrelse må det jo være, sier jeg til meg selv, når de kan skape slike bølger. Mulig de har søkt litt varmere vann helt inne ved bredden på grunna?

Jeg forsøker først svart møresild som jeg har hatt god erfaring med her, men bytter etterhvert over til en i gull holografisk og rød. Denne har jeg napp på snart, men sitte vil den ikke. Det er jaggu liv nedi der første uka av februar. Tenke seg til!


Med juletrepynten på fortommen, ja da er det snart fisk etter. Tre kast på rad er den etter sluken helt inn mot land, jeg ser den gaper etter juletrepynten, men ta skikkelig vil den ikke, ørreten. Den bare smånapper i metallet.

Et kvarter senere sitter den endelig. Første brunørreten i år kan håves! Den sitter godt på enkeltkroken på juletrepynten av en sluk. Ingen storing dette og den tas derfor på land i kultiveringsøyemed.


Et par kjenninger til blir det uten at de sitter før jeg tusler retning bilen. Noen siste kast tar jeg inne i ei vik som gir fem minutter med fiskemoro. Tre kast på rad gir tre ørreter som kjemper tappert. Den ene går høyt i lufta og slår seg av, de to andre kjemper og vinner kampen helt inne ved land. Ingen store, omtrent som den jeg fikk på land tidligere, men fisk med virkelig futt.


To kast til i vika så sitter den fjerde på og denne blir med opp på land. Litt mindre enn den som tok tidligere og denne også blir dermed kakket med kultivering som unnskyldning.

Jeg kan ikke huske at jeg har tatt ørret så tidlig på året før på stang. Første uka av februar er virkelig tidlig. Jeg så også ørret i dag som vaket, men hva de gikk etter var umulig å se. Det var ikke overraskende spesialen fra Sølvkroken, juletrepynten, som gav fangst i dag.

Jeg vet ikke helt om jeg kan erklære sesongen for å være i gang. Det er meldt minusgrader til uka og da fryser det nok til. Blir kulda langvarig blir det kanskje isfiske til helga? Uansett, moro var det i dag!

1 kommentar:

Unknown sa...

Er ikke bra om du har starta vårsesongen allerede. Her i øst så har jo nesten ikke vinteren starta enda og det er en halvmeter is på vennene. Så jeg må smøre meg med tålmodighet i minst 2 mnd til. Med lite snø er det et lite håp om at våren starter tidlig, men før april skjer så og si aldri

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.