lørdag 3. februar 2018

Iskaldt på Vatnakvamsvatnet


Det ble tur på isen i dag, til Vats og Vatnakvamsvatnet i Stokkadalen. Fem år siden sist jeg var her.

Jeg var spent på isforholdene, men hadde god tro på holdbar is, etter noen døgns kuldegrader og at rester fra sist kuldeperiode også ville være til hjelp.

20 kroner i postkassen langs veien og så parkerte jeg bilen kort fra utoset til vannet. Herfra er det et par hundre meter å gå ned til vannet på en slags traktorvei.

To ståsnører ute på Vatnakvamsvatnet

Jeg var først en tur ned med kun isborret og sjekket isen. Joda, den holdt, men varierende tykkelse. Det har vært åpne råker i vannet i mildværsperioden de siste ukene, for der var det kun tre-fire centimeters tykkelse. Der den gamle isen lå, ja der var det gråis på 10-12 centimeter. Den holdt mine 100+ kilo akkurat.

Eggeskall på bunnen på ca én meters dybde

Jeg tok ikke større sjanser likevel og var ikke lenger ut enn at jeg kunne stå i bånn skulle jeg gå gjennom. Ispiggene var alltid rundt halsen på hele isoppholdet.


Det var iskaldt på isen. En kald, østlig bris kom nedover dalen og gjorde det kaldt utpå. Jeg fikk ut to ståsnører og ett hull til kikkfiske.


Jeg holdt ut en to timers tid på Vatnakvamsvatnet i dag. Vannet ligger i skyggen på denne tiden av året og det var nok en årsak til at det var så kaldt. Noen fangst ble det ikke i dag. Ikke et napp å spore.

Jeg frøys ikke på hendene i dag, takket være julepresangen fra Eva Marie

Det blir ny tur i morgen regner jeg med. Satser på et vann i sola da og litt mindre vind. Det blir nok i de samme traktene antar jeg.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kjekt at noken fiska .Blei fiska opp 7 fine røyer idag.Hilsen Grunneigar

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Det høres flott ut! Da blir det tur tilbake ved neste anledning. Fantastisk flott at du tilbyr fiske på måten du gjør. Til etterfølgelse for andre grunneiere synes jeg! :)

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.