lørdag 24. februar 2018

Tilbake på isen


Det ble tur igjen på isen idag i Vindafjord. Det er et par uker siden sist jeg var på isfiske, men nå var det dags igjen.

Vatnakvamsvatnet på vei opp i Stokkadalen var målet i dag. Et finfint fiskevann med både sjanse på ørret og røye i vannet.


Etter nesten tre timer på isen så var det rimelig skralt resultat da jeg pakket sammen. En liten tass av en røye var alt. Den tok jeg i alle fall på kikkfiske, og det er moro. Den kom som en liten torpedo og tok mormyskaen der jeg kikket ned på bunnen, en liten meter under meg.

Det var også en annen fisk og snuste så vidt på mormyskaen, men den forsvant fort. Trolig en ørret, de er gjerne mer skvetne enn røyene under isen.

Jeg hadde ute to snører med blink og maggot i dag, samt jeg fisket med to mormyskastikker i to hull. Det var altså på mormyskaen på en meters dyp det ble fisk.


Jeg fikk meg også en svært trivelig prat i dag med grunneieren til Vatnakvamsvatnet som kom å hilste på utpå isen. Det var hyggelig og jeg fikk god info om vannet, fiskebestanden og kultiveringen han gjør med garnfisket i vannet.


Det ble etterhvert rimelig kjølig utpå isflaten på grunn av den kalde sørøstlige brisen som  kom nedover dalen. Selv godt kledd så var det nok med en tre timers fiske i dag.

Fiskekort for Vatnakvamsvatnet er svært enkelt. 20 kr i postkassen omtrent midt på vannet, langs veien, er alt som kreves. Se innlegget jeg skrev om fiskekort på Haugalandet her.

1 kommentar:

Aud sa...

Hyggelig at grunneieren kom forbi :-)

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.