søndag 11. februar 2018

Rogen og Femundsmarka 2018?


Ja, det ser slik ut nå at turen legges til grenselandet igjen til sommeren. Både kanotur og noen vandreturer står på papiret akkurat nå i dette fantastiske området langs svenskegrensen.

Å planlegge turene man vil på er jo halve moroa og kartverket og internettet saumfares etter info om blå tjønner og fiskevann. Det blir mest sannsynlig en inngang fra Käringsjön i sommer med Ally. Frank har sagt han også blir med. Det er alltid trivelig med selskap på tur, og på kanotur en ekstra sikkerhet i å være to.


Nettet blir som sagt saumfart etter informasjon og annet som vil kunne gi turen maksimal utkomst. Svenske nettsider sjekkes også selvsagt og fjällfiskeguiden for 2018 for Rogenområdet kan lastes ned herfra fant jeg ut. Den trigger selvsagt fiskefeberen.


Käringsjön blir altså startpunkt for sommerens turer i år, mest sannsynlig. 23. juni er planen å legge i vei i kano mot Femundsmarka. En kombinert kanotur og vandretur er tanken. Opp mot en to ukers rundtur er avsatt.


Deretter vil jeg holde meg i området, men nå til fots. Jeg vil ha et par uker til i Femundsmarka i år enn de sedvanlige "inntil to uker". Jeg har lyst å se nytt land og nye fisketjønner. Både områder i og utenfor nasjonalparken vil jeg besøke, er planen nå.


Femundsmarka er altså sommerens hovedturmål. Det blir mest sannsynlig en måneds tid i grenselandet der. Deretter blir det Hardangervidda. Jeg vil inn fra Tinnhølen i år. Det står i alle fall på papiret akkurat nå.

2 kommentarer:

Bård Halvorsen sa...

Hmm. Samme ukene jeg har planlagt i området. Starter til fots i Elgå etter sankthans og går nordover med en sving inn i Sverige og tilbake igjen.
Ser du leser bøker. I år har jeg skaffet meg bibliotekkort og lastet ned Ebokbib på mobilen. Kan låne mange bøker gratis /laste ned på mobilen før avreise og slipper å bære tunge bøker underveis. Trenger ikke Internett for å lese. Anbefales!

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Smart med Ebokbib. Jeg vil helst ikke se mobiltelefonen når jeg er på tur, den slås alltid av og pakkes ned. Jeg elsker bøker på papir. :)

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.