torsdag 15. februar 2018

Medio februar


Vi skriver midten av februar og det er utforbakke mot lysere tider. Jo fortere det går jo bedre, spør du meg.

Jeg har hatt meg noen dager på hytta på Sørlandet. Kjølige dager, vinterlig, men ikke særlig mye snø helt ute ved kysten, derimot var det langt mer kort inn i landet.

Vinterlig over Kvinesheia på vei sørover sist mandag

Det ble ikke mange fisketurene og heller ingen fangst. Kaldt var det i vinden og det ble ikke så lenge om gangen de turene jeg tok ned til sjøen.


Fint var det uansett, herlige, rolige dager uten nett og TV. To bøker ble lest og man er blitt litt klokere. Ikke verst det.

To bøker ble lest og som anbefales

Er det reven som har krysset stien?

Det er som sagt utforbakke mot vår og lysere tider. Det er min tid som nærmer seg, men har det ikke vært ganske travelt til nå, ja så blir det også noen travle uker framover mot påske.


Noe av det jeg fikk gjort på hytta var å forberede et foredrag jeg skal holde 1. mars for Sveio Turlag. Det blir artig. De skal få bli med til Nord-Finland i ord og bilder. Uka etter blir det et lite, uformelt foredrag for en lokal motorsykkelklubb(?). De skal få høre om lett koke- og turutstyr som nok kan få plass på motorsykkelen og se litt på hva jeg har med meg på tur av slikt.

Snøstorm over Kvinesheia på vei hjem

Som om ikke det er nok så er det rettebunker på stuebordet mitt og flere blir det også snart. Snart er det også kveldsarbeid med foreldresamtaler. Det er jo det arbeidet som betaler de fine friperiodene mine.

Værmeldingen er ymse for nærmeste uka. Det spørs om det blir særlig uteliv de nærmeste dagene i alle fall.


2 kommentarer:

Unknown sa...

Hei Bjarne. Veldig kjekt å følge deg her på bloggen.
Ser at du har interesse av kriglitteratur. Vil derfor varmt anbefale følgende bok, "Fjellkrigen 1940: Lapphaugen - Bjørnfjell" med ISBN:8299541204. Eg er veldig interessert i slikt kriglitteratur og fant også navnet til min far i boken og kunne derved "følge" hans fotspor under kampene her. Dette er en bok jeg anbefaler for alle de som er interessert i slaget ved Narvik. Her er bilder i sort/hvitt, kart og tegninger, samt personellister over deler av de norske soldatene som deltok i slaget. Boken tar for seg hele forløpet til krigen og frem til at kampene avbrytes.

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Hei Vidar!

Takk for glimrende boktips! Den må jeg få tak i. Kjekt å høre at du leser bloggen!

:)

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.