lørdag 21. april 2018

Et flott friluftsdøgn på Vigdarheim med ungdommen


Den siste av to overnattingsturer dette skoleåret med valgfaget jeg underviser i, ble gjennomført denne helga, fra fredag til lørdag.35 kjekke ungdommer var klare klokka 14 fredag ettermiddag til et døgn utendørs på Vigdarheim. Speiderleirstedet hadde vi også i år leid fasiliteter hos her ved vakre Vigdarvatnet i Sveio, sør i Hordaland.


Kort etter ankomst var lavvoene oppe nedenfor hovedhytta. Ingen skulle ligge innendørs på denne turen. Her var det plass til alle elever i de fire lavvoene.


Bra heldig med været var vi også fredag ettermiddag, men litt kjølig i trekken fra nord. Da var det fint med god fyr i bålpannene ved gapahuken. Her var det både varmt vann å få og fine grillmuligheter.


Bading, padling, fisking og luftgeværskyting var hovedaktivitetene utover ettermiddagen og kvelden og ungdommene fordelte seg fint mellom disse.Litt uhøytidlig konkurranse ble det også tid til. Hvem var raskest til å koke opp en kjele vann på stormkjøkken?Det var ikke mye fangst på de som forsøkte med fiskestanga. Ett napp ble notert fra kano.

I det mørket falt på i titiden var det flere og flere som trakk inn i lavvoene etter en lang dag både på skole og på tur. Noen holdt det gående ganske så seint ut på natta ble det sagt, men alle fikk noen timers søvn.

Det rike og lydrike fuglelivet vekket lærer og turblogger tidlig opp lørdag morgen og før halv åtte var det fyr i bålpanna og vann på kok.


Flere og flere trøtte tryner dukket etterhvert opp i gapahuken utover morgenen og fikk seg litt varmt i kroppen og litt frokost. Noen tok en skyteøkt, mens andre en liten kanotur på formiddagen. Før pakking.


Like bak gapahuken lå det en dame og forsøkte å sole seg i fred, men det gikk jo ikke når hun ble oppdaget av turbloggeren med kameraet.


Kvelden i forveien så vi to hoggormer samtidig like nedenfor lavvoene. Tydelig at nå er tiden der hvis man vil ut å se disse vakre skapningene.


Alle deltok aktivt i rydding og nedpakking av utstyr. Noen tok også ansvaret å få vasket ut på toalettene. Flotte greier.


Halv tolv var vi i vei til bussen som skulle komme tolv. Det var en gjeng rimelig trøtte ungdommer som kom seg på bussen tilbake til skolen lørdag ettermiddag etter et lite døgn på tur. Kjekke ungdommer!

Takk for en flott tur til flotte Vigdarheim.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.