torsdag 19. april 2018

Plastryddeaksjon på skolen i dag


I finværet i dag heiv vi oss rundt og tok en times økt med plastsøppelplukking kort fra skolen vår.

Tanken vi hadde på valgfag friluftsliv i dag var å snakke litt om overnattingsturen i morgen og starte pakkingen, men med nærheten vår til Kvalavassdraget ville vi også bruke litt mer tid på søppelplukking her utover innsatsen vi gjorde før påske.


Det var en skikkelig god innsats i dag av over 30 ungdommer på valgfaget som så og si plukket haugen nord for skolen helt ren for plastsøppel og annet avfall.


Denne uka har nemlig også Strandryddeaksjon Haugalandet et ukesarrangement lagt til Kvalavassdraget. Da passet det i grunnen bra og fort gjort for oss å bidra litt sånn på sparket.


Området vi plukket i dag ligger tett på Røyrvatnet i Kvalavassdraget. Mye av plasten vi fikk fjernet ville nok sakte men sikkert havnet i vannet og elva om vi ikke fjernet det i dag.


Til og med ble det funnet etterlatenskaper etter narkomane, gjemt for lenge siden tydeligvis, i et kratt på haugen. Dette fikk sosiallærer gitt beskjed om videre til politiet.


Alle hadde nok litt bedre samvittighet etter skoledagen i dag med god innsats for miljøet. I morgen drar vi alle på overnattingstur til Sveio. Vi krysser fingrene for fint turvær.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.