fredag 27. november 2020

Ally er i hus for vinteren

 

Med endelig litt finvær i dag og sol på terrassen, ja så var det dags for å pakke ned Ally for vinteren. Da er det også dags å oppsummere kanosesongen.

Kanoen har ligget mye på terrassen denne sesongen og er ikke blitt veldig mye brukt. En liten årsak er nok at det i høst også kom en annen farkost i turbloggerens eie, nemlig en packraft, samt også en båt!

Likevel er det blitt noen fine kanoturer også dette året, om enn ikke så mange altså. Heller ikke så lange.

Ally ble montert opp for denne sesongen lørdag 4. april, men kom ikke på vannet før den18. og da på et folksomt Vigdarvatn.


Helga etter besøkte jeg Liervatnet lenger nord i Sveio og fikk der også en flott vårtur med fine naturopplevelser.


En liten kanotur fikk jeg gjennomført på nasjonaldagen i år. Det har skjedde noen ganger tidligere også. Det ble i skiftende vær i år.


Det ble ingen kanotur i sommer, selv om Ally var med østover til Femundsmarka. Sommeren ble også noe amputert turmessig i år og dermed færre dager til rådighet enn hva som var planlagt. Det var først i midten av august igjen at Ally kom på vannet og nå en ny tur på vakre Vigdarvatnet.


Det gikk nesten to måneder før neste og årets siste kanotur ble gjennomført. Denne gangen også på Vigdarvatnet, en perle av et kanovann. Mellom august og oktober var jeg riktignok noen ganger til vanns på tur, både i båt og packraft.


Det ble altså bare fem lokale turer med Ally i år. Det er, skal jeg være ærlig, i minste laget synes jeg. Jeg hadde nok fått kanskje både en og to til i høst hadde været viste seg fra en bedre side enn hva vi har opplevd. 

Det blir igjen kanotur neste sesong, det er helt sikkert, men nok trolig kun lokalt her på Haugalandet hvor jeg bor. Packraften som ble innkjøpt i høst er planlagt brukt på tur i Femundsmarka neste sommer og kanskje også en tur på Hardangervidda er tanken nå.

Nå går vi inn i en mørkere periode, men jeg vil som alltid utnytte helgene så godt det lar seg gjøre til tur.

PS. Alt om kanoturene mine med Ally er samlet under denne etiketten her på bloggen. Det er over 90 blogginnlegg der å lese!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.