torsdag 26. august 2021

Valgfagåret i gang

 

Da er vi skikkelig i gang med valgfag friluftsliv igjen på skolen jeg jobber.

I dag møttes vi i Djupadalen ved Eivindsvatnet for å padle kano. Fra i år av har vi ikke tilgang på kanoer på skolen, men låner fra Frilager som har kanoutleie innerst ved Eivindsvatnet.

Vi var max heldige med været i dag og elevene fikk seg en padletur på nesten en hel skoletime. 

Klassen er heldigvis ikke så stor i år med under 20 elever. Da blir det litt enklere alt sammen.

Skolen jeg jobber på tilbyr fra i høst også dette valgfaget på 10. trinn og der er de over 30 elever i år. Det oppleves nok litt mer krevende selv om det er to lærere på valgfaget også der. Min kollega Per Andreas er på begge trinn, mens jeg slipper unna kun på 9. trinn med valgfaget og det er helt greit.

I fjor så mistet vi mange turer med valgfaget pga. pandemien, også overnattingsturene. I år ser det lysere ut og vi får dra på overnattingstur i høst hvis pandemien ikke forverrer seg. Da går turen til Olalia Fjellstove 22. oktober med gjengen. Der er sikringshytta allerede bestilt til oss.

Neste uke skal vi igjen i kano på Eivindsvatnet og da skal vi også forsøke å fiske litt. Det meldes fint vær også neste torsdag.

Vil du lese mer om min lærerhverdag med dette valgfaget og mer skolerelatert, ja så klikker du her for snart 100 blogginnlegg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.