lørdag 8. september 2012

Fin ørret og knekt stangtupp


En sen ettermiddagstur til nabokommunen ble det tid til i dag. Det skal gå fin fisk i dette vannet og jeg har fått fisk opp mot 8 hekto her tidligere. Etter en halvtimes fiske var resultatet tre feite ørreter, en orrhane som gikk opp på fem-meters hold og en knekt stangtupp like under toppringen. Den største ørreten anslo jeg til rundt 6 hekto. Den siste veide jeg i håven til 5 hekto.

Halvkilos på "pervo"


Irriterende med stangknekken. Skulle tatt med ei stang til. Reservesnelle hadde jeg i fiskevesten selvsagt, men ingen ekstra stang. I bilen hadde jeg det riktignok, men den stod halvannen kilometer unna. På vei tilbake til bilen sank jeg dypt ned i et myrhull mellom to tuer. Gjørme til langt over knærne. Litt redd for at jeg ikke skulle komme meg opp igjen et øyeblikk der. Tur igjen i morgen kanskje.

2 kommentarer:

Andreas sa...

Hvordan knakk du stangtuppen da? Skummelt å plutselig gå igjennom myra! Fin fisk

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Si det. Oppdaget det på kastet etter siste ørreten. Da så jeg toppringen sto i vinkel. Trodde den var løsnet, har skiftet toppringen tidligere, og trodde limingen var godt opp. Knekt like under. Tror jeg kan klare å fikse det. Den blir to cm kortere.

Fin fisk, men nok ikke mye til matfisk i dette vannet. Endel andefugler trives her. Myrete og humusholdig vann. Mye mat for fisken i allefall. De er fine i formen.

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.