søndag 2. september 2012

Tilbake i Røldalsfjellet

Sist i august, først i september. Månedskiftet. En flott tid i fjellet. Overgangen fra sommer til høst er synlig nå. Meteorologene meldte fint vær fredag, grått og gråvær lørdag og skikkelig regnvær natt til søndag. Jeg var avgårde direkte fra jobb for å utnytte finværet fredag ettermiddag og kveld. Turen ville nok bli mer påkledd enn sist her oppe.


Stigningen i starten var greiere denne gang. Snøfonnene som lå her for en måned siden var smeltet. Oppe på toppen forsøkte jeg noen kast i tjønnene der oppe. Ingen reaksjon i dypet. Jeg antar det er fisketomt. Ennå lå det godt med snø i fjellet i vest kunne jeg se. Mange av de snøfonnene vil nok ligger over til neste år.Nede i dalen reiste jeg teltet på samme plass som sist. Kun få meter fra vannet. Et par timers fiske uten resultat. Tidlig kveld i fjellet nå. God bok og ferskt "Villmarksliv" og "Friluftsliv" i teltet. Fullmånen sørget for fin kveldsstemning utenfor.

Lørdagen opprant med noen små dråper i lufta. Kun noen dråper. Jeg var tidlig avgårde nedover vassdraget med regnjakka på, i tilfelle. Forsøkte i håene nedstrøms. Ikke tegn til noe som helst. Jeg så fossekallen da. Flere individer faktisk. Den indikerer vel at det er liv laga også for fisken, men ingen fangst på meg. På vei oppover igjen traff jeg på grunneieren til elva her. Han var å så etter reinsdyr. På jakt. Han kunne fortelle det jeg mistenkte at det er lite eller ingen fisk i vannene her øverst. Han hadde for en ti års tid siden foretatt en ph-måling som var svært sur. Han hadde riktignok fått kanadisk bekkerøye lenger nede i vassdraget. Den ble satt ut på 70-tallet. Her oppe fantes ikke den. Mulig er det i dag bedre forhold mente han. Fossekallene jeg så kunne jo tyde på det.


Tilbake i leiren så jeg snart at gråværet som var meldt, var i anmarsj fra sør. Etter en kaffekopp bestemte jeg meg for å bryte leir. Greit å unngå regnværet hvis mulig. Her var det ingen sjans til middagsfisk likevel tydeligvis. Vått turutstyr er alltid lite fristende å dra på. Har vært nok av det i sommer. Tilbake i bilen i femtida. Regnværet møtte jeg halvveis hjem. Det var vått!
5 kommentarer:

Andreas sa...

Flotte bilder! Du får hive deg rundt sammen med grunneier og sette ut fisk i vanna! ;-)

Bernt Jarle Vatland sa...

Fine bilder som vanleg! Skal seie snøfennene hadde fordufta i løpet av siste månaden. Kjipt at det er fisketomt her når området elles har så mykje å by på.

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Takk for kommentarer, karer! Ja, det er synd det ikke er særlig å hente her fiskemessig. Ikke mange km til der du var, Bernt Jarle. Og der er det jo godt med fisk. Vi kan jo løpe noen over en gang ;)

christine sa...

Supre bilder .

Eg o konne tenkt meg ein fjelltur før vinteren komme, men det blir vel kun med tenkingen som vanlig.

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Takk for hyggelig kommentar, Christine! :) Det er bare å komme seg ut. Dette området er lett tilgjengelig.

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.