søndag 23. september 2012

Ytre Etnefjell

Nærfjellene mine, nemlig Etnefjellene, fikk besøk denne helga i slutten av september. Et nydelig høstvær gjorde det obligatorisk med en tur. Kanskje ble dette siste teltturen i år? Jeg pleier å pakke sammen telt og soveposer når løvet faller. Skal likevel aldri si aldri.


Tidlig opp lørdag morgen. Ivei fra parkeringsplassen litt over 09. Helt stille den første timen. Etterhvert kom en svak bris fra nord. Den var kjølig. Det hadde vært frost på natta og noen steder lå det snø fra noen dager tilbake, fra første snøfall på denne siden av sommeren. Litt lenger øst i fjellene så jeg at snøen lå ennå. Bra jeg valgte de ytre delene av Etnefjellene da.

Det har blitt noen turer hit, i dette området, de siste årene. Fint gjerne å starte fjelltursesongen her på vårparten, tidlig sommer. Nå ble det kanskje avslutning på fjellturene for i år her inne.
Etter et par timers tråkking i finværet fant jeg tilslutt en brukbar, men ikke perfekt teltplass. Den lå bra lokalisert kort fra tjønnene som var målet. Hele ettermiddagen ble brukt til fiske i tjønnene i området. Resultatmessig veldig bra: Et titalls rundt halvkiloen, et par under og en oppunder kiloen. Det er god uttelling her oppe!

På avstand hilste jeg på en rypejeger, hørte et par skudd og så selv 4 fjellryper ikke langt fra teltet. I tillegg så jeg en spurvehauk tror jeg. Fantastisk fint høstvær og klar luft gav også en fantastisk nattehimmel. Litt høstfarger, men ikke skarpe. Det fuktige været i ukene i forkant har nok ødelagt litt av det som kunne blitt. Sånn er det her vestafjells. Frost på natta. Jeg sover godt i kald luft.
Søndag morgen "plukket" jeg et par-tre ørreter i det ene tjønnet før frokost. Alle ørretene som ble tatt på turen svømmer fremdeles rundt i tjønnene der oppe. Neste sommer er de nok enda større!

Somlet meg nedover igjen utpå formiddagen. Brukte litt lenger tid ned enn opp. Fint fotovær sørger gjerne for det. Angrer alltid på at speilrefleksen burde fått plass i sekken. Fisket prioriteres og jeg får leve med det.

6 kommentarer:

Bernt Jarle Vatland sa...

Som vanleg ein meget lesverdig rapport! Eg har ikkje fått testa dette området noko særleg ennå. Me får håpe på lite snø i vinter og rekordtidleg sesongstart neste år :-)

Mikkel Soya Bølstad sa...

Ble misundelig på de ørretene der, har blitt alt for lite fisking på undertegnede denne sommeren :)

Hel-G sa...

Må si at jeg blir litt dårlig av lesningen på denne turen. Fantastisk flott på vestlandet altså... Vil ut på tur nå.....
Trur disse fjellområdene må testes til våren:-)

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Takk for kommentarer, karer! Ja, det er flott i fjellene her. :)

Anonym sa...

Hei, så ut som en veldig fin tur.

Planlegger en tur opp hit nå i helgen og lurte på hvor du hadde vært å fisket.. Hvis du ønsker å røpe det da ;-)

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Beklager, siden jeg ikke kjenner deg, og disse vannene ikke er selvproduserende, så vil jeg nok holde dette for meg selv ;)

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.