fredag 21. juni 2013

Kunne blitt et mareritt


For undertegnede i allefall. Jeg har tenkt tanken noen ganger. Å stå langt ute i villmarka uten tilgang på fotoapparat. Tomt batteri eller ødelagt kamera. Det hadde vært krise!

Som nevnt tidligere kjøpte jeg meg nytt kamera denne måneden. Jeg kjøpte også med ekstra batteri som jeg fikk en god pris på. Det er jo egentlig et must for oss som traver utenfor allfarvei. For sikkerhets skyld satte jeg inn ekstrabatteriet i dag i kameraet. Ingen reaksjon, bortsett fra at det viste "tomt batteri" i displayet. Pussig siden det var nyladet. Da oppdaget jeg at dette ikke var et originalt Nikonbatteri, men et annet for meg ukjent merke. Jeg kom ikke en gang på å sjekke dette da jeg pakket det ut her tidligere i uka. Emballasjen tok jeg liten notis av da, for der så jeg i dag at dette jo ikke var noe Nikonprodusert batteri. Batteriet som fulgte med kameraet var selvsagt originalt.

Det uoriginale batteriet fungerte bare ikke i kameraet. Nå har jeg riktignok hørt dette tidligere med andre modeller Nikonkameraer, at de ikke fungerer med billige "kinabatterier", men jeg trodde den anerkjente fotobutikken her i by'n visste bedre. Dette uoriginale batteriet var kanskje ikke av den "billige" typen. Kostet jo nær en tusenlapp.

Vel, det var godt jeg oppdaget dette i dag og ikke i neste uke langt inne i villmarka. Selgeren som solgte meg batteriet traff jeg igjen i butikken i dag og han fant jo fort ut at dette ikke fungerte mot min modell. Det skulle visstnok fungere i tidligere modell (D7000). Jeg fikk uten noe om og men, med meg et nytt batteri, denne gang et originalt et (bildet). Skulle jo bare mangle. Nå er jeg i hvertfall berget.

14 kommentarer:

Hel-G sa...

Lønner seg nok å gå over utstyret ja. Ser for meg hvor trasig det hadde blitt å reist inn i ødemarka og batterilampen begynte å lyse. God tur Bjarne. Blir morro lesning når du er hjemme igjen

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Takk for det, Helge! Ser fram til rapporten din også, fra Rago. God tur til deg også! :)

Anita sa...

hahahahaahhahaha!!dette har eg opplevd!!!!!!

krise!!Liksom ikke noe vits med hele turen uten kamera..Det er da tanken slår meg..hva søren er det jeg tenker heheh..det er jo turen som teller ikke kamera..turen først så opplevelsen og så kan man dele..sånn måtte eg bearbeide mitt ut på tur uten batteri i kamera heheh
Har du hørt att det nå fins måter å lade opp batterier gjenom bål.eller varme..så det på Newton))

Takk for supert innlegg!
Her skal jeg nå se Wallanders siste film og nyte skolefri:)))
Karakterkortet ble kjempebra..så vi er glade:))
Ha det fint da Bjarne:))

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Takk for hyggelig kommentar, igjen Anita! Ha det fint du også. :)

Jill Kristin Ø.Remme sa...

Ja der steg pulsen!!! Ja tenke seg til at du ikke oppdaget det før langtur...!

Det finnes solcelledrevne laddere men jeg har ikke funnet noen til mitt kamera ennå:)) men to batterier er et must! Nå er du iallefall gardert:)))

Fin tur med mange gode knips i:))

Martin Hansen-Just sa...

Den er kjip, har dratt på tur selv og glemt både minnekort den ene gangen og snelle den andre. Helt krise, det skjer aldri igjen for å si det sånn :)Mygghatt med netting og myggspray er også dritt å glemme når man kommer oppi den verste svermen :) God tur i sommer og lykke til på dine eventyr, gleder meg til å se rapportene. Min tur starter idag, først familieferie med guttungen til Legoland etc så overlappet av hyttetur på sørlandet til sjøørret paradis - gleder meg veldig til det :) Kan jeg forresten linke til min nye pers (regner med det er av interresse)som jeg tok på en overnatting forrige helg på favorittplassen min i Larvik - den følelsen er det lite som slår !

http://www.flickr.com/photos/38578655@N08/9087653794/

Ulf Pedersen sa...

trist at lokale butikker selger batterier som ikke er originale. Slike batterier er svært billige på markede så fortjenesten blir høy.

Håper du får mange fine opplevelser i sommer !

ArildH sa...

Lite hyggelig :-(

Mener du at batteriet på bildet ikke virket i din D7100?

Arild

Vigrid Sveinson sa...

Hei! Er det lov å tenne bål midt i august?

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Grattis! Lekker fisk! :)

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Takk for det og i like måte, Ulf! :)

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Nei, bildet viser batteriet jeg fikk som erstatning (originalt). Glemte å ta bildet av det uoriginale. :)

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Ja, det kan du, men ikke i skogen. På fjellet er det greit og på steder som er mer eller mindre tilrettelagt for det ellers. F.eks. i Femundsmarka, i skogen der, kan man med forsiktighet bruke de bålplassene som tidligere er laget. Husk også at det er egne regler for vedsanking i Femundsmarka. IKKE lag nye bålplasser der! ;)

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Klarte meg faktisk på ett batteri pr tur i Femundsmarka/Rogen nylig. Det lover godt. For to uker på tur bør det kunne holde med 2 batterier med litt forsiktig bruk. :)

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.