torsdag 6. mars 2014

Finnmarksløpet

På lørdag starter årets Finnmarksløp! Europas lengste sledehundløp. 100 mil er distansen kjørerne og hunder i lengste klasse skal gjennom. Begrenset klasse kjører halve distansen.


Løpet har vært arrangert årlig siden 1981. Legendariske hundekjørere og vinnere av Finnmarksløpet flere ganger som bør nevnes, er Sven Engholm, Roger Dahl og Harald Tunheim. Årets løp vises på NRK med sendinger hver kveld gjennom hele løpsperioden.


Jeg har aldri blitt bitt av basillen med hundekjøring, heldigvis kanskje, men har vært så heldig å få bli med på treningstur med Sven Engholm en gang og prøve å kjøre et spann hos Roger Dahl for mange, mange år siden (øverste og nederste bilde her). Bildet i midten i innlegget her er fra omstarten i Sorrisniva på Altaelva i 1991 og viser Harald Tunheim. Det er alltid spennende å følge med på dette løpet hvert år og trivelig å se kjentfolk fra tida i Finnmark.

Oppover Altaelva med et spann fra Roger Dahl i 1990

6 kommentarer:

Daniel sa...

Høres både hardt og vakkert ut! Er vel kjapt en heltidssyssel for de som stiller til start?

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Ja, blir nok ikke mye tid til annet gjennom året skal man satse på høyt nivå vil jeg tro.

Anita sa...

Åhh berre lekkert!Skal si du har vært m på mye Bjarne.Bodd i Finnmark kansje!
Flotte flotte bilder.Det siste min favoritt:-)

Rune Sveinsgjerd Karlsen sa...

Finnmarksløpet må jeg få med meg det er spennende og se på selv om den størst av de alle ikke lengre er med. Tenker da på Sven Engholm den tøffeste av de alle syns jeg! Nå handler det mer og mer om taktikk og utstyr og det har blitt en konkurranse på høyt plan. Selv om jeg holder Engholm som den største så er alle som en noen hardhauser som har min største respekt.

Morsomt å lese at du har fått deg en tur med Engholm. Fikk et 6 spann som jeg fikk kjøre når han ledet ann på en overnattningstur inne på vidda en plass utfor Karasjok. Fin tur og det var jammen meg hard fysisk og kjøre hundespann. Noen dager senere rigget han opp et 12 spann som jeg og et par til kjørte på elveisen og det gikk jammen meg unna. Knall kjekt! Og Forsvarsforum fikk laget en fin reportasje til bladet sitt.

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Takk for det, Anita. Joda, jeg har vært noen år i Finnmark :)

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Ja, Engholm rangerer jeg også som den største her. Det var også noe annet i "pionertiden" av Finnmarksløpet. :)

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.