lørdag 8. mars 2014

Første brunørreten!


Et av vårtegnene man venter på etter vinteren er å få første brunørreten. Jeg har hørt og lest rundt om at den har vært tatt både på sluk og flue allerede i mitt distrikt, men i morges var det min tur, endelig.

I fjor tok jeg den første brune på fluestanga 8. april med tele fremdeles i myra. I år en måned tidligere, men denne gang på sluk. Skal man være korrekt så tok jeg vel de første brune i fjor på isen riktignok, men det teller vel kanskje ikke helt i denne sammenhengen. Det er med stang de skal tas.


Det ble faktisk to i håven i morges i et vann ikke langt unna. Den første et lite slips, mens den andre på rundt 6 hekto som jeg anslo den til i håven. Fin i formen. Det var en sliten møresild i 10g fiskene tok på og jeg hadde flere kjenninger i tillegg på denne. Også et par som satt på noen sekunder og slo seg av. Hadde også noen napp på Atomsilda i gul og rød som jeg har hatt hell med på vårparten.


Møresilda i denne størrelsen er fin i vann med stingsild. Jeg fisket sluken sakte og ga den små rykninger inni mellom på vei inn. Det er fremdeles kjølig i vannet, men mildværet som har feid over distriktet her siste tiden sørger nok for en sakte temperaturstigning og først i de grunne vannene. Neste mål nå er å ta en brun på fluestanga.

4 kommentarer:

Unknown sa...

Gratulerer. Det er alltid stas med den første for året! Jeg må nok ut å svinge med flua selv snart:)

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Takker! Ja, alltid stas med første ørreten på stanga. :)

Aud sa...

Gratulerer!!

Anita sa...

Så bra!Ingenting er som sprellende sprudlende deilig fisk:))))

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.