søndag 9. mars 2014

Ny brun i håven


I går fikk jeg første brunørreten i håven denne sesongen, i dag satset jeg på flere. Et vann litt øst for der jeg bor har ganske grunne forhold og jeg satset på at fisken var våknet her også som i vannet jeg fisket i går.

Til søndag å være var jeg tidlig avgårde. Ikke dumt egentlig for det var den første timen ved vannet at det var kjenning med fisken. Den siste timen, ikke et napp. Litt sur, sørøstlig vind gjorde at jeg fant meg en fin plass i le for det verste. Sola glimret med sitt fravær selv om Yr hadde meldt det motsatte. Likevel fin sommertemperatur, rundt 8 grader da jeg gikk fra bilen.


Det ble en i håven i dag og en nesten. Den i håven var 4-5 hekto stor, den jeg mistet, selvsagt større. Den slo seg av like før håvkanten. Kanskje 6-7 hekto?


Ørreten som gikk i håven tok den svarte lillauren på bildet. 12g i størrelse og alltid med i slukskrinet. Svart sluk er aldri dumt å prøve i kaldt vann. Hadde napp og fisk på møresilda i dag også, men det var lillauren som gav fangsten


På vei hjem ble det stopp på en god plass for sjøørretfiske. Der ble det flere kjenninger og en liten rakker i håven. Den var langt under minstemålet og fikk svømme ut i det flytende element igjen.

6 kommentarer:

Aud sa...

Ja, de en mister er alltid større ;-)

Unknown sa...

Når blir fluestanga tatt i bruk? Uken som komemr kan jo se lovende ut.

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Så snart vinden løyer så tester jeg fluestanga i ett av disse vannene med ei nymfe. Hadde den med i bilen i dag, men den sure vinden gjorde at jeg valgte haspelstanga. :)

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Nettopp ;)

moroglillemann sa...

Da er sesongen virkelig igang hos deg Bjarne! :)

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Ja, endelig! :)

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.