lørdag 4. juni 2016

Sommervarmt ved Vigdarvatnet


Den lengste skoledagen dette semesteret skulle også bli den varmeste. Det var til tider hett denne fredagen.

Jeg svettet noen liter av meg de seks første timene av skoledagen, kunne det kjennes ut som, men skoledagen var ikke over da de andre gikk hjem. Siste overnattingsturen, ja siste turen med valgfag friluftsliv dette året startet kl. 14. Bussen tok oss nordover til Sveio og Lindøy. Der var Per Andreas allerede på plass med kanoene på hengeren. Flere og tjue varmegrader ventet oss ved Vigdarvatnet da vi gikk av bussen.


Effektiv kanolemping av ungdommen gjorde at alle jentene kom fort i kanoene med bagasjen sin. Sammen med to "guttekanoer" padlet de kanoene rundt Lindøy til den fine stranda på østsiden.

Leiren oppe i skogen var snart etablert. Ikke lenge etter var de første ungdommene i vannet for avkjøling. Fin vanntemperatur ble meldt.


Litt senere var de ivrigste fiskerne i gang. I løpet av kvelden ble det fangst på Emil, Einar og Linn. Marlene mistet en helt inne ved land på stranda. Mange hadde napp. Ingen kjempestore ørreter, men moro likevel.


På Vigdarheim lånte vi en liten pionerjolle med påhengs slik at vi kunne ha følgebåt når vi var på vannet og padlet. Litt sikrere det. Båten ble også brukt litt til å fiske fra, men uten resultat. Bl.a. annet ble oteren forsøkt litt.


Bålpanna fra Espegard kom i drift utpå ettermiddagen og storgryta sørget etterhvert for varmtvann til mange som hadde Rett-i-koppen-retter og Real turmat med seg.

På kvelden demonstrerte også Svale og Mats kameratredning med kano. Markus og Runar stilte opp som kamerater. Flott demonstrasjon!

 Demonstrasjon av kameratredning med kano


Den lange varme dagen var nok årsaken til at det var rimelig stille i teltleiren kl. 24. Man blir trøtt av varmt vær, bading og spising av godis ved bålpanna.

Jentene på kanotur, mens gutta fisker


Turbloggeren var oppe i sjutida og fyrte opp resten av veden i bålpanna. Sola hadde da vært oppe i flere timer allerede og fuglesangen var intensiv i skogen. Det var mange som sa de ble vekket av fuglesangen.

 I sjutida ved Vigdarvatnet


I titiden startet nedpakkingen av leiren og opprydningen. Guttene tok kanoene tilbake, sammen med et par jenter. Ryddingen gikk radig så det ble litt venting på bussen likevel, men bedre å ha for god tid enn for dårlig. Fint vær, men heldigvis ikke så varmt som i går.

Fisking fra stranda

Morgenidyll ved Lindøy


En flott tur igjen, avsluttet valgfaget dette skoleåret. Det var tredje gang valgfag friluftsliv tok turen hit. En flott plass.

Takk for turen folkens!

1 kommentar:

Aud sa...

Så flott tur dere har hatt!

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.