søndag 19. juni 2016

Pakking og pakkliste


Det er ikke mange dagene igjen før avreise. På torsdag settes kursen østover. Inntil da skal alt være pakket og klart.

Turen i Femundsmarka i sommer, som er den første av sommerturene, vil ha en varighet på inntil to uker. Dermed pakkes sekken med utstyr og mat slik at jeg overlever så lenge selv uten fiskefangst. Jeg vil i år også bruke 65-liters sekken på den turen. Til forskjell fra i fjor så skal et par dager til oppi sekken i år. Da må jeg pakke litt lurere og komprimere litt mer det som går an. Det er mat og gass det da hovedsakelig er snakk om, til de ekstra dagene.

Jeg har fått mange spørsmål om å få se min pakkeliste med hva jeg har med på tur. Her er den jeg jobber med nå før turen til Femundsmarka. Den er ikke helt klar ennå, for den skal nærmere 23 kg før jeg er helt fornøyd. Det blir litt flikking på lista de nærmeste dagene, men på onsdag skal alt være klart.


Det skal være med litt godis og komfort på turen. Da spretter gjerne vekta i været på sekken, men det får gå. En kilo eller to forsvinner av sekken allerede de første dagene av turen vet jeg og etter en uke så er sekken bikket under 20 kg regner jeg med.

I fiskeutstyret i lista inngår fiskevesten der det aller meste av utstyret er samlet, som slukskrinene, fiskevekt, flueboks, impregnering, filetkniv, fortomsmateriale, reservespole m.m.

Jeg vurderer å droppe speilreflekskameraet og heller ta med to kompaktkameraer i stedet. Sparer litt vekt der selvom disse ikke er oppført i utstyr-i-sekk-lista.

I lista ovenfor er antall gassbokser satt til én, men vekta viser egentlig to bokser, en liten (370g) og en stor (670g). Spørsmålet er om jeg kan klare meg kun på den store? Det blir litt bålbrenning i Femundsmarka, men skulle det bli kaldvær og fuktig så går det langt mer gass.

Edit: Ser at skalljakka ikke er kommet med på listen. Den må med i sekken. 540g ekstra.

5 kommentarer:

Godteple sa...

Hei!

Gjør du et overslag og beregner hvor mange kalorier du behøver per dag sånn cirka?

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Hei.
Nei, jeg teller ikke kalorier. Jeg har god, kroppslig overvekt før sommerturene og kommer alltid hjem mange kilo lettere. :)

Aud sa...

Lurt med ei sånn liste :-)

Jan Olav sa...

Flott liste Bjarne, denne er til hjelp! Jeg lurer på om du har tips til tilbehør/tilberedning av selvfanget ørret på tur?

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Takk for det! Jan Olav, sjekk "matbloggen" min her: http://bjarnesturblogg.blogspot.no/2015/12/bjarnes-matblogg.html Der finner du litt om hva jeg har til fisken på tur. :)

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.