tirsdag 19. juni 2018

Hvem skal ut?


Det gjentar seg hvert eneste år. Slukskrinet må slankes før langturene i sommer. I første omgang til padleturen fra Käringsjön til Synnervika.

De aller fleste slukene i blogginnlegget er levert av Salar Sportsfiske som sponser bloggen eller Sølvkroken/Nordic Outdoor som jeg har et samarbeid med.

Bildet ovenfor tok jeg for noen uker siden. Det viser slukskrinet etter vårturene her lokalt. Det er litt for mange, og noen må ut synes jeg. Problemet er alltid hvilke sluker som må velges bort.

Det er noen som barre MÅ med, og det er jo de som har fanget fisk i Femundsmarka tidligere. Blant dem er det noen klassikere:


Sølvkroken Spesial #42 må med i både 7 og 12g. Den har gitt flere røyer i Femundsmarka. Det er den i rød og kobber med svarte og hvite øyne. Også klassikeren Spesial #40, den blanke med røde prikker er selvskreven i 12g.

Aura Flake i rød og kobber er et must. Den gav jo den fine røya i Vassviktjønna i fjor sommer. Den må med også i 7g.

Tatt på Aura Flake i rød og kobber

Jeg må ha med Møresilda i kobber og rød i både 10 og 18g størrelse. Jeg har fått fine abborer på den i Femundsmarka. I tillegg tar jeg med i gull holografisk og rød også.

Lillauren i kobber kommer jeg ikke bort i fra. Denne blir med i både 7, 12 og 20 grams vekter. Den største tenkt til dorging på Rogen. Trolig en blank også blir med i 12g.

Et par av mine egenkomponerte svarte sluker får også plass, samt en Møreungen sluk og to. I tillegg to svarte spinnere og en eller to i kobber og rød.

Muggaørret tatt på svart spinner

Jeg finner nok plass også til "Norges beste sluk" i både 7 og 12g. Trolig er også en "julepynt" i 12g med i slukskrinet. Den kan trigge til hogg hvis ikke annet virker.

En langtkastende sluk i 14g fra Søvik, nemlig Ørekyta, tar jeg også trolig med. Det er ørekyte i Femundsmarka.

Til turen på Hardangervidda seinere i sommer, så kommer det nok nye til, og noen faller fra.

Skulle noen savne noen wobblere, ja så er det riktig. Jeg tar riktignok med en flytewobbler til dorgingen på Rogen, men ellers fisker jeg sjelden med dette.

Den lille, 5-delte fluestanga blir med i sommer

Kan nevne at fluestanga, den lille 5-delte, som ofte er med på tur, også blir med på kanoturen. Der har jeg fått ny ladning med Black Gnat parachute tørrfluer av fiskekompis Johnny. I tillegg har jeg kastedupp også til våtfluer som er med.

Synes du jeg mangler noen sluker da, ja så kommentér gjerne blogginnlegget.

PS. Salar Sportsfiske har levert meg mange av slukene nevnt ovenfor på min forespørsel. Noen har jeg også fått fra Sølvkroken/Nordic Outdoor.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.