søndag 3. juni 2018

Ny natt på Skorpeneset


Temperaturen skulle synke litt gjennom helga, den verste varmen var på retur ble det meldt. Da passet det fint med en teltnatt på Skorpeneset igjen.

Litt før ti lørdag formiddag var jeg i vei til Vigdarvatnet i Sveio med Ally på taket. Litt rufsen i kroppen og ikke helt i slag riktignok. Trolig pga. penicillintablettene jeg går på i disse dager. En kanotur til Skorpeneset skulle jeg likevel kunne klare.

Det er helt stille da jeg siger nordover fra Lindøy, retning Dyngjevågen og Skorpeneset. Vanntemperaturen kjennes skyhøy ut. Et par og tjue grader tipper jeg.

Midt mellom "Skilpaddå" og "Japan" er det fisk på den ene stanga. Jeg antar fort at det er en ørret som har tatt møresilda like under vannflaten der bak. Overraskelsen er stor da jeg oppdager at det er det ikke!


Dette var en uventet fangst, spesielt på en glovarm dag som denne og med en vanntemperatur på over tjue grader. Det er jo ikke akkurat røya så glad i. Oppunder 2 hekto stor anslår jeg røya å være. En morsom opplevelse og tankene går tilbake til turen i Vätsäri for noen år siden da jeg dorget etter røye på Surnujärvi.

Jeg finner campplassen ledig ytterst på Skorpeneset. Herlig. Det første jeg gjør er å spenne opp tarpen. Furutrærne her gir litt skygge de også, men med tarpen så får jeg enda mer av campen i skyggen. Det må til i den varmen som er nå.


Det var godt jeg var tidlig på plass på Skorpeneset, for utover ettermiddagen er det flere som tydelig ser seg om etter camp og badeplass. Til og med et tjuetalls speidere i kano må finne seg et alternativt sted når de ser at jeg har okkupert plassen.


Det er langt mer trafikk på Vigdarvatnet nå enn hva jeg trives med. Heldigvis får jeg være i fred på plassen min, men jeg aner at plassen her er blitt godt kjent. Litt søppel finner jeg rundt bålplassen. Dette tar jeg med i min søppelpose.


Nå skal ikke jeg fyre bål her, for det er knusktørt i jorda i området. Heldigvis står brisen utover vannet, fra neset. Stormkjøkkenet med gassbrenner er trygt da, oppå en stein.

 Bokanbefaling!


Det blir en skikkelig slapp lørdag ettermiddag og kveld. Jeg har god bok med og god drikke. Kjølebagen er nyttig og holder brusen kald i mange timer. Fin på en slik kanotur.


Jeg fisker også litt fra neset, men det er ikke mange kjenningene jeg har. En og annen fisk viser seg i overflaten. Det er litt av hvert som klekker i vannet ser jeg.


Like før sola forsvinner fra neset tar også turbloggeren turen ut i vannet. Den så jeg ikke helt komme, men med den vanntemperaturen og varmen på land, ja da kan slikt skje, en sjelden gang. Jeg tror jeg var uti kanskje 10 minutter. Fantastisk temperatur.


Den lille DAB-radioen er med, og den kan anbefales. Fotballkampen mellom Island og Norge ble hørt på kvelden. Det blir nok noen VM-kamper i sommer på nettopp denne radioen.


En flokk kanadagjess som jeg tror holder til i Sveio fløy forbi både en og to ganger lørdag kveld. Jeg har sett denne flokken tidligere.


Jeg er i teltet rundt midnatt. Da er jeg vel forsynt av dagen her på Skorpeneset. Til og med har jeg badet i dag. Hvem skulle ha trodd det?


I åttetida er jeg ute av teltet søndag morgen. Sola har startet oppvarmingen av dagen. Heldigvis er teltet i skyggen av furuene her ytterst på neset.

Jeg tar det rimelig med ro, men i titida starter jeg nedpakkingen av leiren. En fin bris fra nordvest holder insektene unna. Det er litt knott som dukker fram når vinden forsvinner. Lørdag kveld måtte jeg smøre meg litt mot den.


På vannet sørover mot Lindøy har jeg to stenger ute og det er på møresilda igjen at det er fisk på. Nå en liten tass av en ørret.

I ellevetida er jeg tilbake ved bilen. På vei hjem kan jeg se tilbake på nok en fin teltnatt på Skorpeneset, på vakre Vigdarvatnet. Litt mye folk riktignok for min del var det på vannet dette døgnet, men det er vel bare å forvente så langt utpå sommeren og med de temperaturene som er disse dagene.

Trolig var dette siste kanotur før Femundsmarka/Rogen seinere i juni. Den ser jeg fram til!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Kjempeflott blogg du har, og heldigvis er du flink til å oppdatere med gode innlegg! Flott lesestoff for oss som ikke kommer oss ut så ofte :) Tusen takk

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Hei
Takk for bloggskryt. Det er alltid kjekt å få og fint å vite at det jeg legger ut av mitt turliv, ventes på og leses av så mange. Det motiverer til mer.

:)

Unknown sa...

Hei, hvor ligger dette skorpaneset?

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Hei. Det ligger i Vigdarvatnet i Sveio. :)

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.