lørdag 16. juni 2018

Morgentur


Tidlig opp i dag, og da kunne jeg like godt ta frokosten med meg ut tenkte jeg, eller rettere sagt et par brødskiver i lomma.

Jeg burde jo egentlig ha kommet meg ut med fiskestanga allerede torsdag kveld, i uværet som herjet den dagen, men jeg hadde ikke energi i kroppen til det. Heller ikke i går kom jeg meg ut en tur. Da måtte det bli i dag, og så tidlig som mulig.


En liten jækel satt i veikanten og ventet akkurat der jeg parkerte bilen i morges. Den var godt synlig på gresstrået den satt. Jeg var godt kledd for slike anledninger med bukse fra ExOfficio og høye gummistøvler.


Framme ved vannet fant jeg etterhvert ut at det var de minste slukene som gav kjenning med fisken. På en lett modifisert 4g spesial så hadde jeg flere napp, før den første satt. En liten tass som ble tatt på land.


Ikke lenge etter var det enda en på, som likte denne lille sluken. Denne ørreten var dobbelt så stor som første, men likevel under størstemålet. Da måtte denne også på land.


Det gikk en halvtimes tid før det var ny fisk på, nå på en 7g sluk. Jeg hadde kastet på et solid vak inne i ei vik, og kort etter satt den på. En fin fight fulgte før den glei inn i håven. Denne anslo jeg til gode 6 hekto, og da får de svømme ut igjen her.


Fin tur i morges altså. Nå skal helga stort sett brukes til litt organisering og pakking av det som kan klargjøres av utstyr allerede nå til sommerturene, samt noen fotballkamper på TV. Det meste begynner å bli klart nå før avreise kommende fredag. Både bil og kropp har fått service og reparasjoner til dyre kroner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.