søndag 17. juni 2018

Turtriks - gaffatape på gassboksen


Dette er et lurt, lite triks nemlig. Hvorfor dra på en hel rull gaffatape, når du kanskje ikke trenger mer enn en liten bit eller to i løpet av turen.

Joda, det kan jo skje, en eller annen gang, at du skulle ønske du hadde med deg en hel rull med gaffatape, men jeg har ennå ikke opplevd dette på mine vandreturer.

Så for å spare inn både vekt og volum på tape-budsjettet i pakkelisten min for vandreturer, ja så ruller jeg på en meter eller to på gassboksen, som jo alltid er med. Der tar jo ikke tapen særlig plass og er lett tilgjengelig derfra.

En meter eller to med gaffatape på gassboksen tar ikke mye plass

Jeg har i tillegg med litt elektrikertape (denne er elastisk) i fiskeutstyret og litt sportstape i førstehjelpspakken. Jeg har også alltid med 5-6 meter med 2-3 mm flaggsnor som kan brukes til både det ene og det andre.


På kanotur med Allykanoen derimot tar jeg med meg en hel rull med tape. Der har jeg opplevd å få bruk for litt mer. En rull "Gorillatape" er å foretrekke i kanoen. Den er kraftigere og limer bedre enn den vanlige gaffatapen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Å ha med litt surret tape, er en god idé. Jeg gjør det samme på motorsykkeltur. Men jeg surrer det rundt noe "varig", som alltid er med... Når gassboksen din er tom, kaster du den? Flytter tapen til en ny? Eller surrer ny tape på neste? :-)

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Hei. Jeg kaster tom boks med tape på. Det er bare snakk om en knapp meter tape, så det er ikke store tapet. ;)

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.