søndag 10. juni 2018

Luftetur


Litt slakk i kroppen i morges, men likevel tok jeg turen ut. Det fristet å ta noen kast med haspelstanga i favorittvannet.

Overskyet vær og ikke for varmt tegnet også til muligheter for fangst. 15 grader i lufta da jeg parkerte bilen. Et yrende fugleliv i skogen og på vannet er det ennå. Gjøken holder det også gående såpass seint her i lavlandet. Artig.


Veldig lav vannstand i vannet er en indikasjon på ekstremt lite nedbør siste måneden. Det er nøyaktig 1 måned siden sist jeg var her og opplevde ørretbonanza. Da høljeregnet det. Det har knapt kommet en dråpe siden da.

En svak bris fra nord holder knotten litt på avstand. Jeg har smurt meg med et myggremedie jeg hadde liggende en rest av.


Det går nesten en time før det er kjenning, og ti minutt til, så sitter en på. Det er krefter i denne og omtrent på størstemålet. Den får svømme ut igjen da.

Det er bare en kort periode at det er kjenninger med ørreten der ute. De drøye to timene jeg fisker, så blir det kun den ene i håven. Alle kjenninger og ørreten jeg fikk gikk på "Norges beste sluk", lett modifisert.

Fin tur var det. Nå blir det en travel uke på jobb, men så mot helga blir det roligere. Da er alle eksamener på skolen jeg jobber på over. Det skal bli greit.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.