torsdag 13. september 2018

Sjekk av stormkjøkken på skolen i dag


Vi har fem Trangia stormkjøkken på valgfaget jeg underviser. I dag sjekket vi at alt fungerte som det skulle med disse.

Ikke alle har vært borti et Trangia stormkjøkken, og ikke alle et som fyres med gass, som våres.


Det har vært mange ulykker med stormkjøkken rundt om i landet de siste årene, senest sist uke, men da er det så og si alltid stormkjøkken fyrt med rødsprit det er snakk om. Akkurat det valgte vi bevisst bort da vi gikk til anskaffelse av fem stormkjøkken for noen år siden, til valgfaget vårt. Vi kjøpte dedikerte gassbrennere med.


I dag brukte vi dobbelttimen på valgfaget til å sjekke at alt fungerte med montering av dette geniale turkjøkkenet og sett det i bruk. Det ble kakao på hele klassen.

Neste uke drar vi til fjells!. Da inntar vi de to hyttene ved Løkjelsvatnet i Etnefjellene. Skulle du ta turen dit, ja så blir det smekkfullt med over 30 ungdommer der fra fredag til lørdag. Du er herved advart!

1 kommentar:

stein erik myhre sa...

Hei, Bjarne. Skal du bedrive friluftsliv, må du kunne bruke et stormkjøkken, hvilket ikke er noen kunst. Rødsprit er ikke noe problem, men det må understrekes at du ikke må fylle brenneren før den er avkjølt. Ellers er det idiotsikkert. God tur fra en som har mange turer med skoleelever, men som nå kan kose seg for seg selv på tur.

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.