lørdag 22. september 2018

Havabbor


Helga ble ikke helt som planlagt da fjellturen med valgfagklassen ble avlyst. Værvarslet var ikke godt nok for skoleledelsen og vi måtte bli hjemme.

Fjellturen får vi nok tatt litt seinere i høst. For undertegnede så kunne da lørdagen utnyttes til en fisketur der også Frank og Johnny raskt dukket opp.


Skjoldafjorden var målet i dag og optimistiske var vi med tanke på uværet som herjet i går kveld og i natt. Slikt vær kan gi et godt fiskebett den påfølgende dagen har vi erfart tidligere.Noe stort fiskebett kan vi ikke skryte å ha opplevd i dag, men det ble en havabbor på turbloggeren som akkurat bikket kiloen. Det er ikke ofte slik eksotisk fisk havner i håven min. Én gang tidligere har det skjedd.


Egentlig ingen sjeldenhet lenger, og den er blitt en ettertraktet sportsfisk langs kysten, også her på Haugalandet hvor flere ivrige fluefiskere jakter denne muskelbunten vet jeg.


Hos meg tok den en 10g møresild holografisk blank med svart rygg. Den satt godt på enkeltkroken. Etter foto fikk den svømme ut igjen. Hadde jeg tatt den seinere på dagen, hadde den nok blitt med hjem. En suveren god matfisk dette.


Vi hadde vekslende vær i dag de timene vi var på fiskeplassen. Vestlig bris opp i frisk noen ganger og regnbyger jevnt og trutt. Når sola stakk hodet fram, så varmet den også godt.Alle tre fikk vi noen småtasser med sjøørret. Johnny fikk også en på over 6 hekto på flue, i godt hold.På vei mot bilen igjen, gikk en 2-3 kilos torsk på sluken. Den fikk friheten tilbake etter en kort tur på land.


Tur blir det i morgen også. Da er det trolig etter ørreten i ferskvann det skal forsøkes på.

Stay tuned!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.