fredag 14. september 2018

Treslag - på tur i skogen


Jeg slår et slag for appen Treslag - på tur i skogen i dag. Elevene mine har brukt denne appen i naturfag denne uka.


Det enkle er ofte det beste og denne appen er i så måte et godt eksempel på nettopp det. Helt gratis, og såre enkel i bruk.


Det er tre år siden sist jeg hadde elevene mine ut i skogen i nærområdet til skolen, der jeg underviser i naturfag. Appen som er nevnt her ble jeg tipset om av kollega Kjetil som også underviser i naturfag.


De to åttendeklassene jeg underviser i år lastet ned appen og tok den i bruk da vi var ute i "delingstimene" i naturfag denne uka. Vi har på planen å lære oss navnet på noen norske trær i naturfaget disse ukene i september.


Å kunne navnet på noen trearter vi har rundt oss til daglig mener jeg inngår i allmennkunnskapen. Kan man navnet på enda noen flere, ja så er ikke det så dumt heller, spør du meg.


Elevene mine var ivrige denne uka da vi fant flere av treslagene som vi finner i appen. Både bilder og faktatekst om de ulike treslagene finnes i appen.


Appen er som nevnt svært enkel i bruk og passer utmerket i grunnskolen. Det er Tuula Skarstein ved Institutt for barnehagelærerutdanningen ved UiS, som har utviklet appen.


Av trær som vi fant denne uken, så kan nevnes; bøk, platanlønn, bjørk, alm, rogn, ask, furu, barlind, gran, kristtorn (finnes ikke i appen) og hassel.


Til uka har elevene fått i oppgave å velge seg et tre, skaffe seg kunnskap om dette og produsere et faktaark om sitt tre. Appen er til hjelp da også med fakta. Seinere i måneden blir det en prøve der også ulike treslag kan dukke opp. Treslag-appen har en flott "test-deg-selv-funksjon" som i så måte er super å bruke når man øver til prøven.

EDIT 17. sept. 2018. Feil artsnavn på et bilde ovenfor. I Haugesund finnes både spisslønn og platanlønn side om side. Forskjellen ses godt her:

Platanlønn t.v. og spisslønn t.h.

2 kommentarer:

Aud sa...

Takk for tipset :-)
Vi bruker What bird for å finne ut hvilke fugler vi hører, og da er det fin å kunne finne ut mer om treslagene :-)

Unknown sa...

Hei. Så kult å lese at dere har brukt appen min! Og at du mener at den er nyttig og enkelt å bruke :-) Vi på UiS holder på med å utvikle flere apper i samme serie som kommer ut snart. Takk for et fint blogginnlegg! Hilsen Tuula

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.