fredag 14. juni 2019

Mer turfrokost


Det er én uke til avreise nordover og det klargjøres både utstyr og turmat i heimen disse dager.

Jeg har skrevet noen innlegg om turfrokoster her på bloggen. De siste sesongene har jeg havnet på Müsli frokostblandinger og gjerne Coops merker som vist her. Med tørrmelk og ekstra nøtter så har dette vært smakfulle frokoster på tur.


Tørrmelk opplevde vi, slike som meg, å plutselig ikke finne i butikkene i fjor. Nestles helmelkspulver fra Viking Melk, forsvant nemlig fra butikkhyllen i hele Norge i fjor. Hva gjør man da? Jo, flere fant tørrmelk i såkalte "innvandrerbutikker", eller dro til Sverige og fant i dagligvarebutikker der.

Svenskene har ennå tørrmelk i butikkhyllene og noen sier at den er bedre enn helmelkspulveret fra Viking Melk. Det blir spennende å prøve. Det er litt ulike forpakninger, og den svenske på bildet over inneholder 2 poser à 240g som tilsvarer 2,5 liter skummet melk.

Jeg må først bruke opp Viking Melkpakkene jeg fikk fatt på i fjor, før de forsvant. En pakke av disse inneholder 3 poser av 130g tørrmelk. En pose tilsvarer 1 liter helmelk.


Nå er i alle fall første tur i sommer klargjort med frokost (2 ukers tur). To poser (Tropical fruit og Fruit & nuts) på til sammen 1750g (inkl. 260g tørrmelk), er blandet og pakket i doble ziplock-poser. Coop har noen ok poser til slikt.

Jeg har én pose (130g) tørrmelkspulver til én pakke Müsli (750g). Jeg får 5-7 frokoster på én slik pakke har jeg funnet ut.

Müslifrokost med selvplukket moltesyltetøy på Hardangervidda 2018

Coops usaltede nøttemix med rosiner blir med som ekstra topping på frokosten. Et sukkerdryss på dette så er det smakfullt. Turkompis Frank foreslo også en 500g flaske syltetøy som alternativ topping på frokostene. Det skal prøves med i sommer.

De første 2-3 dagene på tur vil frokosten bestå av enkel brødmat er planen. Så er det over på ovenstående nevnte frokostblanding.

3 kommentarer:

Berger Vanems Blogg sa...

Litt sent ute med kommentar her, men et lite tipps har jeg...
NAN morsmelkerstatning fungerer utmerket i stedet for tørrmelk på frokostblandingen. Har selv brukt dette på tur i flere år. Har gjerne litt flytende honning på i tillegg.

Berger Vanems Blogg sa...

Litt sent ute med kommentar her, men et lite tipps har jeg...
NAN morsmelkerstatning fungerer utmerket i stedet for tørrmelk på frokostblandingen. Har selv brukt dette på tur i flere år. Har gjerne litt flytende honning på i tillegg.

Anonym sa...

https://www.vivamart.no/product/nestle-nido-milk-powder-25kg/ , her finnes også tørrmelk levert med posten.

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.