lørdag 31. august 2019

På tampen av sommeren


Siste dag i august og sommeren er på hell. Kanskje ikke temperaturmessig, for i formiddag var det gode 20 grader der jeg tok turen. Sommerlig og varmt.

Noen fangst ble det dog ikke i formiddag de timene jeg forsøkte, men det gjør strengt tatt ikke så mye ser jeg sommeren under ett.

Det har vært en flott tursommer ser jeg tilbake, med fine opplevelser på Nordkalotten, der den første turen sammen med Frank og Johnny nok er den som virkelig vil huskes. 15 dager med ryggsekk, telt og fiskestang.

Foto: Johnny Svendsen

Turen på Ifjordfjellet og Laksefjordvidda er virkelig noe å se tilbake på. Vi fikk et stort antall fin fisk der den største tilfalt turbloggeren. Nesten 1,6 kg stor røye fra et lite vann inne på Laksefjordvidda. En tur som aldri vil glemmes.

Tur nummer to på Nordkalotten i sommer var også virkelig flott. Den gikk sammen med Frank i hver vår kano, en rundtur på 10 dager i Vätsäri ødemarksområde i Nord-Finland.


Turen var mye preget av vind, men vi fikk likevel rundturen vi hadde planlagt. Litt fisk fikk vi også, samt at vi stiftet et hyggelig nytt bekjentskap med Ole Morten. Riktig så trivelig var det.

Etter turen i Finland fortsatte jeg alene og tok etterhvert turen ut på vakre Sørøya, vest i Finnmark. Der fikk jeg meg en liten rundtur på fem dager i gamle spor. Det var gått 26 år siden sist jeg var der.


Fra Sørøya gikk turen sørover til indre Troms, der jeg besøkte deler av Øvre Dividal nasjonalpark. En litt amputert tur ble det, men likevel utrolig flott å få sett litt nytt land. Første gangen min i det området av Norge.


Etter turen i Troms ble kursen satt sørover gjennom Sverige. Det tok 3 dager.

Siste uka før jobb, ja så fikk jeg meg også en uke på hytta på Sørlandet. Det var ikke planlagt, men kanskje akkurat hva jeg trengte. Rolige dager under tak, med litt hyttesyslerier.


Tilbake på jobb, ja så er det travle dager som ungdomsskolelærer. Så mye tur har det ikke blitt i siste halvdel av august, men noen.

Jeg fikk montert opp igjen Ally, etter Finlandsturen i sommer. Vigdarvatnet fikk besøk av turbloggeren sist helg. En vindfull opplevelse ble det.


Helt sist nå i august ble det også tur med elevene mine, klassen jeg er kontaktlærer for. En virkelig vellykket tur, både på sykkel og til fots. Den tar jeg også med her som et fint turminne fra sommeren.


I morgen lander vi i september. Det kan bli en fin turmåned det også håper jeg på. Fjorårets september regnet mye vekk mener jeg å huske. Jeg krysser fingrene for litt tørrere helger denne september. Da blir det nok fine turer.

Stay tuned!

1 kommentar:

Ole Morten Persen sa...

Det kaller jeg god utnyttelse av sommerferien!

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.