torsdag 27. februar 2020

Villmarks-TV!


Jens Kvernmo har uten tvil gitt oss de siste års høykvalitets villmarks-TV via NRK, vår største kringkaster av kvalitets-TV.

Jens Kvernmo er i Canada i disse dager og er i gang med å oppfylle sine villmarksdrømmer der borte. Etter to sesonger på NRK her hjemme med villmarks-TV, så har han tatt med kamera og drone til villmarka i Canada for å følge egne drømmer som vi får ta en liten del i.Jens Kvernmo er i virkelighet en slags "Monsen-etterkommer", men er kanskje enda tettere på villmarksfølelsen enn hva Lars Monsen klarte å vise oss. Enda mer tett-på-TV! Han går også langt utenpå alle andre bloggeres forsøk på villmarks-TV, her også blonde kvinnelige.

Det er en egen "ekthet" i Kvernmos formidling via kamera i villmarka i Canada. Kanskje er det den herlige dialekten han av og til må oversette for oss som gjør dette, eller hvor sårbar han klarer å formidle at han er ute i bushen, hundrevis av kilometer fra nærmeste siviliserte utpost.

Man føler virkelig at man er tett på villmarka gjennom Kvernmos kameraføring her.

Vil man oppleve ekte villmarksfølelse via TV-skjermen i dag, ja så velger man Jens Kvernmo på NRK. Du slipper til og med å betale direkte for dette, annet enn over skatteseddelen.

Jens Kvernmo er ALLTID tilgjengelig på NRK, så og si gratis!

8 kommentarer:

Andre Holm sa...

Din omtale om Jens i villmarka er sikkwrt bra, men å rakke ned på hans tv- konkurrenter slik du gjør, fremstår som så barnslig at jeg faktisk ikke gjenkjenner siden din.
Den blonde kvinnelige bloggeren du omtaler, følger sin drøm og Jens følger sin drøm. Dette var ett elendig forsøk på å latterliggjøre en av Jens sine konkurrenter, At du imidlertid mener Jens er bedre enn Lars Monsen får du stå for, men er det nødvendig å måle Jens, Monsen og den blonde bloggeren opp mot hverandre? Jeg er en ivrig følger av din bligg, men her skuffet du stort.

Jon Arne Strand sa...

Jeg er så enig. Vi trenger Jens Kvernmo, Lars Monsen og Tonje Blomli som det skrives om her. Alle er forskjellige på sin måte, og det var villmarksguruen Lars Monsen som startet det hele. Å stille personer opp mot hverandre slik som du gjør her, trenger vi ikke i Norsk friluftsliv. Derimot trenger vi disse tre, og jeg ser fram til de neste tv-programmene fra dem alle. De bryter et A4-liv som det står respekt av. Kan du stille opp mot det, og mache "den blonde bloggeren"? Følg i deres fotspor om du kan.

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Hei Andre og Jon Arne
Interessant å se at min subjektive omtale av en TV-personlighet og hans programkonsept, og kanskje et lite, personlig subjektivt stikk til en annen TV-personlighet, avstedkommer slike reaksjoner og virkelig får dere til å hoppe i sofaen. På den andre siden så er det jo en bekreftelse på at noen faktisk leser blogginnleggene mine og ikke bare ser på bildene.
Jeg står for mine meninger og omtaler på bloggen, dere kan like dem eller ikke. Hyggelig er det i alle fall at dere ikke opptrer anonymt i kommentarfeltet. Det er positivt og noe jeg setter pris på. Anonyme kommentarer som kritiserer undertegnede og bloggen slettes nemlig.
God tur videre! 😊

Anonym sa...

Min anonyme kommentar (som nå er fjernet) kritiserte verken deg eller bloggen, sa meg bare enig med de 2 andre kommentarene. Jeg kan gjerne skrive inn det jeg skrev en gang til med ytterligere presiseringer av jeg synes om Kvernmo og hans mulige miljøkriminalitet overtramp.

Du må gjerne skrive hva du ble krenket av, som igjen gjorde at du fjernet kommentaren min.

Hvis det at jeg er uenig i din subjektive mening er det du kaller kritikk. Så vil jeg kalle det misforstått for jeg kommenterte hverken deg som person eller bloggen i min kommentar som ble slettet.

Mvh Kåre Hansen - har ingen av de profilene som man kan velge mellom når man kommenterer og kan derfor ikke hyperlinke til profiler jeg ikke har, derfor "anonym".

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Hei Kåre!
Det var hyggelig å se et navn bak en kommentar. Under her så limer jeg inn innlegget jeg fjernet. Der kritiserer du vitterlig undertegnede, men nå er du jo navngitt og da lar jeg det gå:

"Enig med de 2 kommentarene over mtp sammenligning av eventyrere og rakke ned på en som har forskjellige preferanser enn deg.

Nå er det og lett å trekke inn de 2 tilfelle av miljøkriminalitet som er utført og trukket frem i serien hennes. Men når det er sagt, så kommer det frem i ene episoden til Jens Kvernmo at han har tatt med seg trevirke fra Norge til Canada. Med mindre han har sertifikat på at denne pinnen ikke inneholder plantesykdommer osv, så er det et grovt tilfelle av miljøkriminalitet med potensielt større skaderisiko. Det fremkommer ikke i episoden om han har eller ikke har et slikt sertifikat, henviser til "Canadian Food Inspection agency" om dere vil sjekke dette med import. Hvem vet, kanskje det kommer flere overtramp?

Poenget her er ikke å forsvare eller rakke på noen, men å illustrere at det blir tatt gode og dårlig avgjørelser blant alle mennesker om de er eventyrere eller ikke.

Personlig synes jeg at Jens Kvernmo er inspirerende, men at det kan bli litt mye klaging (1) og spekulerende risiko som man ser igjen i amerikansk reality (2):
1. Eksempel: Er på tur, skulle ønske han var hjemme med familien. Er hjemme med familien skulle ønske han var på tur. Jeg har forståelse for at det er tungt å vær lenge på tur alene, men dette har vært en gjenganger i Kvernmo sine serier.
2: Eksempel: "dette kuttet KAN bli infisert og man kan dø av det" eller "får jeg ikke fisk så kommer dette til å gå veldig ille..". Jeg regner med Kvernmo har både nødpeilesender og medisiner med seg. Dessuten så er ikke krisemaksimering det jeg ønsker å se i en norsk naturserier, det får man pleti av i amerikanske varianter. For ordens skyld så kan man trekke frem lignende momenter om andre eventyrere, men dette var min subjektive mening om Kvernmo"

;)

Anonym sa...

Jeg ser nå at første avsnitt kan oppleves som kritikk, det beklager jeg. Det var ikke hensikten.

Andre og tredje avsnitt henger litt sammen, disse er fra min side ment som en diskusjon. Der jeg prøver å belyse miljøkriminalitet i "vill i hjertet" serien VS "J.K i Canada" (riktignok spekulasjon fra min side). Uten å prøve å ta noe parti.

Fjerde avsnitt er bare min subjektive mening om Kvernmo

Mvh K.H

Unknown sa...

Kanske borde man ha textad detta ock liknande program på engelska som vi två millionar utländingar i norge har henvänd uss tills nrk många gångar,men bara fådd åvslag. Man kunde också nådd utomländska kanaler vid att texta på engalska ?

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.