torsdag 27. august 2020

I gang med valgfag friluftsliv


Da er vi godt i gang med valfag friluftsliv på skolen jeg jobber. Det var andre gang vi møttes i dag i høst.

33 elever har fått plass i år på valgfaget jeg og kollega Per Andreas har undervist i siden høsten 2013. Vi har på disse årene funnet vår form og vår måte å gjøre dette valgfaget på.

I dag var det kano på nærvannet vårt som ble gjennomført. Vi har kort vei dit og elevene klarer fint å bære kanoene dit fra skolen og bort til vannet.

Det ble padling litt på skift siden vi er såpass mange elever på få kanoer. Likevel fikk alle seg en liten rundtur utpå i dag. Også neste torsdag skal vi på vannet igjen i kano her. Da blir det mulighet for bading også.

Det er skjedd noen forandringer for dette valgfaget siden i fjor. Ny læreplan i grunnskolen har bl.a. gitt et kortere navn på valgfaget, fra "natur-, miljø og friluftsliv" til kun "friluftsliv", gjør akkurat det litt enklere. Endringer også i kompetansemålene er skjedd. Disse har vi tilpasset noe til våre muligheter i vårt nærmiljø.

Vi får i høst ikke lov å dra på overnattingstur grunnet pandemien, men vi har fått innvilget en lang dagstur en lørdag i oktober opp i fjellet. Den kan bli fin den.

Ellers så blir det både fisketur i nærområdet, kurs i enkel førstehjelp, allemannsretten og flere turer i nærturområdet vårt i høst.

Vil du lese og se mer fra natur- og friluftsliv i skolen jeg jobber på eller mer fra dette valgfaget, ja da klikker du her. Det finnes mer enn 80 blogginnlegg med tema "skole" på bloggen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.