søndag 14. mai 2023

Overnattingstur til Vibrandsøy

 

Endelig var det klart for den obligatoriske overnattingsturen på valgfaget jeg underviser. Turen gikk til Vibrandsøy.

Det var i høst, etter at kollega Per Andreas var en tur ut på Vibrandsøy at han fant ut at der var det flott å campere med ungdommer til våren. Så ble det også nå i mai fra 12. til 13.

Det var meldt sol og finvær, men havtåka lå tjukk over Haugesund da vi tok Røværbåten ut fredag ettermiddag. Litt småhustrig var det også.

Så langt å gå var det ikke, kanskje en knapp kilometer til Vardøy der campen skulle settes kort fra den fine, nye dagsturhytta som er plassert der.

Det er en praktfull plassering av dagsturhytta der den troner høyt på nordenden av Vardøy med flott utsikt mot nord og vest i havet.


Tåka ødela mye av utsikten da vi var der, men vi vet alle hvor flott den er i finvær.

Vi hadde med de to store lavvoene våre + en bålpanne til kveldsbålet. Per Andreas hadde fått kommunens tillatelse til bålfyring på turen vår.

Flere av ungdommene valgte en hengekøyenatt i skogen på Vardøy, noen i telt og noen i lavvoene. Lærerne etablerte lærercampen oppe i høyden femti meter fra dagsturhytta.

Noen av ungdommene hadde fiskestenger med, men de store fangstene uteble. Det var kjølig i den kalde nordavinden der den sto mest på.

Likevel ble det til slutt 3 fisk, en liten sei + to smålyr. Alle ble forsøkt tilberedt på bålpanna. Noen store kulinariske smaksopplevelser ble det, når sant skal sies, visstnok ikke.

Noen av ungdommene opplevede en småkjølig natt i hengekøya og da var det greit at det var god plass i lavvoene.

Turbloggeren var tidlig oppe for å følge et par jenter som måtte avgårde tidlig med båten pga. annet arrangement de måtte delta på. Vi rakk akkurat fram til kaien idet båten la til. Det var på håret det der.

Resten av gjengen dukket etter hvert opp ved morgenbålet der noen hadde vært så smarte å ha med seg pannekakerøre på flaske. Det ble stekt på to stormkjøkken samtidig.

I ellevetiden startet vi nedpakking av leir og ti over tolv var gjengen på tur tilbake til Vibrandsøy og båten som vi hadde plass på klokka ett.

Etter nesten et døgn i tåkehavet så tittet sola fram på kaien idet båten ankom. De fem minuttene det tar fra Vibrandsøy og inn til kaien i byn, ja de gikk mest i solskinn.

Alle var enige om at turen, til tross for litt kjølig vær og tåke, hadde vært fin. Lærerne var i alle fall godt fornøyd med gjennomført tur sammen med flott ungdom.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.