lørdag 27. januar 2024

Luftetur

 

Med brukbart opplett og ingen regnbyger i sikte på værradaren så ble det en liten luftetur ut i dag krykker til tross.

Turbloggeren lever krykketilværelsen i et håp om at foten med benbrudd i skal leges. Likevel så fristes man av en tur ut med fiskestanga. I dag var sjansen der og Frank var med. Skjoldafjorden ved Lie var isfri og der er det krykkevennlig tilrettelagt.

Det ble ikke mer enn 4-5 kast med stanga uten et napp å kjenne, men det gjorde likevel godt. Resten av tida ble benyttet i campingstolen kort fra bålet Frank hadde med ved til.

Etter en to timers tid var vinden fra sørvest blitt så kald at vi valgte å pakke sammen. Fin tur var det uansett der vi fikk pratet også litt om sommerens turplaner.

onsdag 17. januar 2024

Nedtur!

 

Optimistisk møtte jeg på sjukehuset i dag og endelig skulle få av gipsen som har sittet på siden Luciadagen i fjor.

Joda, gipsen fikk jeg av og røntgenbilder tatt. Deilig! Ortopeden derimot, nei han var ikke positiv og kunne fortelle at bruddet ikke var grodd. Årsaken lå i beinstrukturen som bruddet var i, nemlig beinet som fører ut i lilletåa. Der er det naturlig dårlig blodsirkulasjon kunne han fortelle og dette er årsaken til at bruddet der nok ikke er helet som ønsket.

"Jones' fraktur" er nemlig den sannsynlige diagnosen forteller journalen min og slike brudd har ofte dårlig tilheling med gipsbehandling sier Store medisinsk leksikon. Røntgenbildet som brukes i artikkelen om nevnte tilstand er jo også mistenkelig likt bruddet jeg har i foten min og på nøyaktig samme plass også.


Nå er det pokker meg nye 6 uker å humpe rundt og nå med en svær slalåmstøvellignende sak på foten. Eneste positive er at jeg kan ha den av om natta og at morgendusjen går litt greiere enn med gipsen. 

Fungerer ikke dette, ja da sa legen det sannsynligvis måtte et inngrep til. Håper jeg slipper det.