torsdag 5. september 2024

Ut på tur på jobb denne uka

 

Det har vært en litt annerledes uke på skolen jeg jobber denne uka, der den ordinære timeplanen er byttet ut med en tverrfaglig ukeplan for hver klasse på 8. trinn.

Med ukesprosjektet "Demokrati og medborgerskap" på trinnet jeg jobber i år, ja så har det i tillegg til tverrfaglige og sosiale aktivitetsøkter inne på skolen også blitt noen turer ut. Sist tirsdag ble jeg med klassen jeg er kontaktlærer for i år, opp i Djupadalen i Haugesund der vi startet med kanopadling som første aktivitet. Til tross for vått og grått vær, gikk det over all forventning. 

Deretter ble det videre tur opp i klatrejungelen som Haugesund turistforening har laget i skogen ovenfor "Friluftshuset". Her fikk elevene i klassen utfordre seg i de to klatreløypene som finnes her.


Det var tydelig at dette var kjekke, og sosiale aktiviteter for elevene noe også den siste økta i Djupadalen tydelig var, nemlig grilling ved gapahuken ved "Friluftshuset".

I tillegg til uteaktivitetene i Djupadalen denne uka, har alle klassene på 8. trinn på skolen også gjennomført en liten "ruskenaksjon". Også et besøk til det flotte rådhuset i Haugesund ble det på alle klassene, der selveste ordføreren møtte opp. Her ble faktisk også hver klasses elevrådsrepresentant valgt, i selveste bystyresalen.

Også uteaktiviteter med de to valgfagklassene jeg underviser sammen med Per Andreas i år, på både 9. og 10. trinn er gjennomført i strålende varmt vær (har ikke bilder derfra denne gang). I går en sykkeltur til Kvalsvik og kyststien, og i dag i "Vangen" der elevene fikk lære å montere og bruke stormkjøkken. De skal vi lage litt mat på også seinere i høst.

Apropos valgfag friluftsliv jeg underviser i, så blir det flere turer med de to klassene i høst. Overnattingsturene med begge klassene blir til Olalia Fjellstove en helg hver i november.

PS. Vil du se og lese mer om litt av det jeg gjør innen natur- og friluftsliv i jobben som ungdomsskolelærer, ja så klikker du her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.