søndag 20. mai 2012

Storavatnet

Like over ni var jeg i kanoen på Storavatnet


Det er mange som spør meg hvor jeg er på tur her i distriktet siden jeg ikke alltid er så åpen om det her på bloggen. Man hegner gjerne litt om sine perler som man finner og ønsker å finne stedet igjen akkurat som man forlot det sist. Aller helst helt urørt. Det er litt vanskelig å unngå å treffe folk siden regionen er rimelig tett befolket, men det er noen plasser som gir et lite sus av villmark som jeg forsøker å holde litt for meg selv. Håper på litt forståelse for akkurat det.

MEN, denne turen skal jeg fortelle alt om. Turen i dag gikk til Storavatnet i Sveio, ved Tjernagel. Jeg fisket her sist for over 20 år siden. Da fikk jeg et par ørret fra land. Har hørt at det er tatt fin fisk her, men ikke noe dagligdags at storørreten biter. Det skal visstnok finnes røye i vannet også.

I dag var det mest for turens skyld, da fjellturen ble amputert denne helga. Fiskeutstyr er uansett alltid med. Og fisk fikk jeg, men ikke noe stort. Et titalls ørret på 2-3 hekto. Fin i formen var alle og de slapp med skrekken alle som en. Det er tydelig godt med fisk i vannet. Jeg padlet vannet halvveis nordover, omtrent halvannen kilometer. Hadde meg et par turer på land og kikket + kafferast. Fant en fin, idyllisk vik bak en holme, på vestsiden av vannet omtrent midt på vannet. Her kan man finne lé når det er vestlig vind. Her fikk jeg også de fleste ørretene.

Storavatnet ligger nordvest i Sveio kommune helt sør i Hordaland. Fra Haugesund er det enklest atkomst via Sveio og Buavågveien. Helt i sørenden av Storavatnet, like ved utoset, er det nemlig en flott badeplass med fin sandstrand, benker og bord, samt en brygge. Her er det svært enkelt å komme til med bilen å losse kanoen av taket. Kan nesten rygge bilen helt ned til stranda. Parkering rett over veien for badeplassen. Et kartutsnitt over Storavatnet finner du her.

Nordover på Storavatnet. Siggjo på Bømlo ses i horisonten

En gammel kvernstein ligger på land på østsiden omtrent midt på vannet
Langt over hundre år denne her

Pen fisk?


3 hektos på Møreungen

Fin i formen

Idyll på vestsiden av Storavatnet

Sørover langs vestsiden

Helt sør i Storavatnet like ved veien. Emberlandsnipen er fjellet lengst bak

3 kommentarer:

Jan Erik sa...

Skal si det frister med kanoturer når jeg leser bloggen din!

Padler du alene på turene?

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Kanotur er fint ja. Padler mest alene. Er ikke alle som står like fritt til å stikke avgårde akkurat når jeg vil ;) Er ingen dreven padler ennå og det er kjekt med all trening og erfaring til de lengre turene som kommer de neste årene. I sommer blir det dog ingen kanoturer.

:)

Jan Erik sa...

Kjenner igjen den med turlysten som ikke altid er synkronisert med de rundt. Fiskefeberen, for eksempel, dukker gjerne opp klokka åtte på kvelden, og da er det ikke alle som har husket å søke seg fri fra kona.

Padler du alene i en Ally forstår jeg hvorfor du eksperimenterte med å tape sammen to året til kajakk åre. Ikke alltid like lett å holde kursen i den balja når en padler alene.

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.