lørdag 22. desember 2012

Tidlig i byheiene

Skareføre i byheiene

Jeg liker å være tidlig ute når jeg skal opp i byheiene i Haugesund. Er det finvær kan det fort bli en del folk. Ja, jeg kan være litt folkesky, men mest er det fordi er man tidlig ute så kan man gjerne få litt større naturopplevelser selv her innenfor bygrensa. Både hjort og rådyr har jeg titt og ofte sett på mine tidligturer.

Minus 6 grader i det jeg legger i vei fra bilen en liten time før soloppgang dagen etter solsnu. Småkjølig i vinden. Kald østlig bris. Ingen hjortedyr å se. Skaren som ligger i terrenget må nok ta på seg litt av skylda for det tror jeg. Det ble litt mer lyd enn hva jeg liker. Inne i skogen var det helt stille bortsett fra en meiseflokk jeg stod midt i blant på vei tilbake.

Isen på Krokavatnet er holdbar nå hvis man tar sine forholdsregler. Antar 10-12cm tykkelse. Likevel skal man ha stor respekt for isen. Det har vært en periode med mildvær den siste tiden. Det kan ha trøblet til isen noen steder. Jeg hadde ikke ispigger med i dag og holdt meg klokelig ikke langt fra land. Jeg får finne fram isfiskeutstyret snart hvis kulda holder seg. Det er fin ørret i dette vannet.

Oppe i det gamle brannfeltet vest for Krokavatnet fant jeg en ekskrementhaug som jeg antar er fra orrfugl. Like etterpå tok jeg opp tre av arten. De fløy mot soloppgangen. Den møtte jeg på vei tilbake til bilen.

I vest er skylaget i lavtrykket Gislefoss meldt i går tydelig. Det er meldt storm på lille julaften.

Søre Krokavatn før soloppgang

Trygg is?

Krokavatnet

Orrfugl?

Rådyrspor på stien

Soloppgang

Haugesund har våknet
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.