søndag 9. desember 2012

Vanntette pakkposer


Gikk til innkjøp av flere slike sist vår for å ha mer system i sekken enn jeg har hatt før. Også med tanke på noen fuktige opplevelser der utstyr og tøy har blitt vått i sekken tidligere.

I sekken på turene denne sesongen har jeg benyttet meg av 3-4 pakkposer av merket "Sea to summit Ultra-Sil Dry Sack". Dette er svært tynne og lette pakkposer. To stykker på 13 liter, en på 8 og en på 20 har jeg brukt. Den ene 13-literen har vært benyttet til soveposen, den andre på 13 til klær. 20 literen også til klær der jeg har pakket mer med. 8-literen til småting som bl.a. førstehjelpsutstyret.


Jeg var noe skeptisk til disse posene i starten da jeg syntes de så veldig tynne ut. Etter et uttall ganger pakking og utpakking og inn og ut av sekken denne sesongen kan jeg vel si at posene har holdt godt. En liten revne i 13-literen til soveposen har jeg registrert og det er nok ikke mer enn forventet med tanke på den litt røffe håndteringen jeg har gitt posene. Feil vinkel på en glidelåshempe er ikke mer som skal til for en revne. Greit å ha i bakhodet når man håndterer posene. Posene er virkelig fine til å komprimere utstyret i. Det kommer særs godt med, spesielt når man vil pakke lett og i en mindre ryggsekk.

Liten revne i 13-literen jeg bruker til soveposen

Disse pakkposene er noe stive i pris, men jeg anbefaler de gjerne. Spesielt for de som forsøker å pakke lett. Ønsker man større trygghet med tanke på styrke/holdbarhet så finnes det et stort utvalg ser jeg. Også pakkposer til langt lavere pris enn vist her. Egenvekten på posene blir nok da endel høyere.

Jeg har kjøpt mine pakkposer på xxl hvor de har hatt et godt utvalg. Ser de selges overalt på nettbutikkene også.

3 kommentarer:

Kai Edvard - naturligvis! sa...

Hei Bjarne
Flott produkt informasjon.Fin hjelp i jungelen av villmarks effekter.
Mvh. Kai Edvard

Gunnar Hustad sa...

Flott og informativt innlegg om hvordan holde tøyet tørt på tur!

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Takk for hyggelig kommentarer, karer! :)

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.