tirsdag 4. desember 2012

Uten et spor


Jeg har hatt mange fine leirplasser på mine turer. En jeg hadde sist sommer var virkelig fin. Det var på en morenerygg ved Sølensjøen, nord i Hedemark. Der fant jeg flatt og tørt underlag samt godt med ved til bålet.

 Legg merke til torvbiten jeg skar ut som ligger ved siden av bålet.

Ingen spor etter bålet mitt her med torvbiten på plass igjen

Ved hjelp av samekniven skar jeg ut bålgrop i torva. Torvbiten tok jeg forsiktig opp og la til side. Da jeg pakket og ryddet etter meg dagen etter la jeg tilbake alle steinene jeg hadde brukt + la torvbiten på plass igjen i bålgropa. Ingen spor etter bålplassen min der.

Jeg anstrenger meg alltid å lage minst mulig spor etter meg. Når jeg drar videre ønsker jeg selvsagt å etterlate meg leirplassen like fin som da jeg fant den. Dette er et viktig prinsipp for meg, nemlig hensynsfull og naturvennlig ferdsel.

6 kommentarer:

Vidar Lunde sa...

Det er flott å se at noen faktisk tenker på sånne ting! Opp gjennom årene har jeg desverre funnet forferdelig mye søppel ved forlatte leirbål. I mange år hadde jeg en fast plass langs Renaelva der jeg skar vekk ei passelig torv helt i vannkanten. Når jeg kom tilbake var det bare å finne og flytte torva, så var bålplassen klar. Når torva lå på plass var det nesten umulig å se at noen hadde vært der. Da er det som regel triveliggere å komme til nye plasser når det ikke er spor etter andre...
hilsen Vidar

Anders sa...

Kunne ikke være mer enig!

Sindre Møllerhaug sa...

Dette så spennende ut

Helge sa...

Så på ut i naturen i går at det samme var tema der... Kanskje noe fokusere litt mer på det der ja. Og igjen dette med søppel. Blir ikke overasket lenger over hva man finner på tur. Alt fra bilvrak laaaangt inni skogen til mer typisk søppel som øl-bokser og slikt. Er en skam at folk ikke peller med seg dritten hjem igjen... Er vel en gjenganger uansett hvor man er i landet...

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Takk for kommentarer, karer. Ja dette er et tema man gjerne kan ha økt trykk på.

:)

Kai Edvard - naturligvis! sa...

Hei Bjarne
Fine tanker om å ta vare på naturen.Håper alle kan følge dine kloke og fine råd.
Mvh. Kai Edvard

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.