tirsdag 22. januar 2013

Jan Kåre Ness tur- og fotoblogg


En av bloggene jeg lengst har hatt et besøksforhold til er Jan Kåre Ness sin tur- og fotoblogg. Jan Kåre har jeg kjent i flere år og vi er begge lokalt forankret her i Haugesund.

Jan Kåre er mye, og spesielt er han en dyktig fotograf. Naturfotograf på sin hals med spesialfelt på fugler. Ornitolog er han også, naturlig nok, eller fuglesupporter, som han selv kaller seg. Han er også litt "planespotter" og det dukker opp et og annet fly også på bloggen.

Som frilansfotograf leverer Jan Kåre ofte bilder til lokalavisa Haugesunds Avis samt leverer bilder til de store mediene gjennom NTB-Scanpix. Er det bilder fra FK Haugesunds hjemmekamper i "Oslo-avisene" er det som oftest Jan Kåres bilder. Også i kalendere, bøker og i magasiner kan vi finne bildene hans.

Han samler på øyer! Er aktiv øyhopper. Spesielt øyer i Atlanterhavet har han mange av i samlingen. Azorene, Færøyene, Island og Grønland er populære har jeg lagt merke til. For ikke å glemme De Britiske Øyer. Lokalt er det Utsira som får mange besøk av fuglesupporteren. Et fugletitterparadis som det er.

Jan Kåre har også vært blant de store drivkreftene i fotoklubben i by'n. Han er også drivkraften bak og arrangøren av den årlige "Villmarksdagen" her i Haugesund. Jeg var så heldig å bli invitert dit nå sist. Det var moro. Natura Media er enkeltmannsforetaket hans. På nettsiden der finner man også et utvalg av bildene hans.

Bloggen til Jan Kåre renner ikke over av innlegg, men når blogginnleggene kommer så er det kvalitet i både tekst og ikke minst i bildene. Han har en god penn som gjør den lesverdig. I det siste har han også begynt å filme. Så det her lover godt.

Jan Kåre Ness tur-og fotoblogg anbefales herved!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.