lørdag 19. januar 2013

På isfiske i den nære villmark


Ikke langt fra Haugesund kan man finne naturområder som kan gi litt villmarksfølelse. Man er likevel aldri langt fra vei eller fra folk her på Haugalandet. Den er nemlig rimelig tett befolket denne halvøya nord i Rogaland, sør i Hordaland.

I dag tok jeg turen inn i kystfuruskogene sør i Hordaland, inn til et vann der det går fin ørret vet jeg. Også røye. Man kan kjøre helt fram til vannet, men i dag valgte jeg en annen inngang. En kilometer halvannen gjennom skog og myrområder ble det før jeg kom fram til vannet. 14 minusgrader da jeg startet fra bilen. Det er nesten for ekstremtemperatur å regne her ikke langt fra kysten. Det ble bedre da sola tok litt mer tak. 5-6 minus kanskje midt på dagen. Helt greit.

Det er lett å gå i terrenget når det har vært frost så lenge som vi har opplevd her vest nå. Normalt er det et helsike å tråkke gjennom myrene og krattene i disse skogsområdene. I dag gikk det til sammenlikning lekende lett. Bånnfrossede myrer. Jeg fulgte hjortetråkkene innover.

Med kulda som var i dag kunne jeg også benytte buksa Helsport sendte meg i høst. Vinterbukse. Hadde ikke stilongs under i dag, selv med såpass kaldt vær. Buksa er trelags og jeg blir fort varm i den. Gode luftemuligheter med glidelås på hvert lår. Jeg kan i allefall ikke bruke buksa i varmegrader. Da tar den drepen på meg. Det er likevel en god bukse til fjellbruk og kaldt vær.

Fisken var ikke i bett i dag de timene jeg forsøkte. Litt aktivt fiske, men mesteparten av tiden koste jeg meg ved kaffebålet i sola. Hadde på det meste tre ståsnører ute på forskjellig dyp. Forsøkte med lysblink agnet både med meitemark og maggot. Istykkelsen var rundt 15 cm. Er trygg da. 
4 kommentarer:

Jan Erik sa...

Jeg også vil!

Isfiske ser unektelig fristende ut, men har aldri prøvd. Om være holder, så kanskje jeg kan bestikke noen til å finne frem en spark og parkere meg ved et hull.

Takker for flotte bilder og turrapport

Anonym sa...

En flott dag ute her i Haugesund idag! Vi prøvde oss også litt men det var dødt. 20cm is på løkavannet.
Hva fisket du med?

//bjørn
www.grumpyfly.wordpress.com

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Ja, du får prøve å få deg en tur på isen disse dagene. Var flott i dag i allefall.

:)

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Jeg forsøkte med mark og maggot. Kunne nok fisket mer aktivt og forsøkt flere plasser, men det var så fint å sitte ved bålet. Prøver igjen på et annet vann i morgen.

:)

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.