søndag 27. januar 2013

Ny tarp fra Helsport

Om ikke lenge, har jeg fått beskjed om, kommer Helsport ut med en ny tarp. Jeg fikk den tilsendt i høst allerede og har hatt en sniktitt på den før jul. Fikk satt den opp på en tur jeg hadde i skogene nord for her jeg bor. Tarpen er lett og virker solid. En del nye, spennende detaljer er det å finne på denne sammenlignet med den gamle Helsporttarpen som jeg har hatt i bruk noen år. Med denne nye følger det også med plugger i lettmetall.
 
Jeg har meldt tilbake til Helsport at denne blir med til Femundsmarka i sommer. Der kommer tarp virkelig til sin rett. Jeg kommer tilbake med en grundigere omtale av tarpen senere når jeg har fått tatt den mer i bruk. Allerede nå kan jeg vel si at dette lover bra.Omtale av LY Tarp finner du nå her.

9 kommentarer:

Anders sa...

Ser spennende ut. Skal kjøpe meg ny tarp før sommeren kommer. Hva er vekt og mål på denne? Vet du hva dn kommer til å koste? Heldig du som er sponset av helsport:) veldig kjekt for oss andre og lese dine testrapporter, kommer godt med!

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Hei Anders!
På min digitale kjøkkenvekt veier tarpen 950g. Inkl. plugger og pakkpose 1100g.
PS. Jeg er ikke sponset av Helsport i den forstand, men tester litt utstyr for dem og får da også lov å skrive litt om produktene her etter avtale.

:)

Anders sa...

Den er grei. Setter uansett pris på dine utstyrsomtaler.

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Hyggelig å høre :) Prisen vet jeg ikke hva kommer på. Vet nok mer om en måneds tid.

Jan Erik sa...

Flott sak det der. Er det ferdigmontert barduner av samme type som på teltene, og hvor stor er tarpen (meter)

Testet utstyr for Norrøna for noen år siden. Da skrev jeg en månedlig testrapport som ble sendt inn. Er det slik testingen for Helsport fungerer?

En ting du kan foreslå er at pakkposen integreres i tarpen (halv pose som sys fast i hjørnet slik at du pakker tarpen inn i seg selv)

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Glemte å si størrelsen ovenfor ja ;)

Tarpen har målene 4x3 meter. Fastmonterte barduner i hvert hjørne med en egen patent. Følger med løse barduner i pluggposen som monteres etter behov.

Her er pakkposen en solid, vanntett pakkpose hvor man får komprimert tarpen ganske bra. Ikke dum den ideen din da.

Jeg har en ganske uformell kontakt med Helsport via mail, Jan Erik. Jeg tar bilder og forteller hva jeg synes om produktene jeg har fått tilsendt. Ingen faste tidspunkter. Veldig greit slik.

:)

Jan Erik sa...

Ideen er forsåvidt ikke min, men lignende jakker o.l. som pakkes inn i lomma. Som en halv pakkpose blir det som en lomme/forsterkning i et av hjørnene, og en slipper å miste posen. Men er jo greit med en ekstra vanntett pose også :)

4x3 er en fin størrelse.

Lars Jøran Sundsdal sa...

Håper - må jeg si - at den kommer i helt vanlig grønn farge også.. Jeg er tilhenger av at smådingser man har med seg på tur har litt signalerte farger slik at man finner dem igjen om man mister dem i lyngen. Men tarpen er liksom at et litt mer synlig format slik at det ikke er noen fare!
Når det er sagt er jeg ganske fersk tarp-bruker, men har rukket å merke at den er helt uvurderlig! Ser fram til nye framskritt i utformingen.

Unknown sa...

Hej!
Du har en intressant blogg... vackra bilder. Välkommen på http://filmandotherstories.blogspot.se/
:) Ha det bra!

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.