søndag 24. februar 2013

Ny dag på isen


Tilbake til Vats i dag, samme vann som i går. 20 kroner i postkassen langs veien, så var jeg klar. Var en time tidligere ute i dag enn i går. Kanskje var det mulig å oppleve et morrabett? 10 minutt etter at ståsnørene med lysblink og maggot var satt, på ca. en meters dyp ikke mange meterne fra utoset, var det liv i det ene snøret. Nesten opp i hullet kom røya. Da glapp den av kroken. Kanskje litt større enn den største i går? Agnet fort igjen med ny maggot. Noen meter bortenfor rigget jeg meg til på liggeunderlaget med mormyskastikka.

Forsøkte først like ved utoset
 
Etter en liten halvtime var det fisk der nede i mørket. Den var tydelig å se over eggeskallene på bunnen. Først dyttet den til mormyskaen for så en liten runde rundt før den supte inn mormyskaen. Tilslaget fungerte. Opp kom dagens eneste fangst. En 2-3 hektos røye, som den største i går. Fine farger på denne også. En dame.
 
Jeg flyttet meg etter hvert bort i sola, lenger øst på vannet. Det ble nemlig småkjølig i skyggen ved utoset. Der var sola bak fjellet i sør og ville ikke nå dit på mange timer.
 
To timer i sola gav mer påskestemning, men ikke mer fisk. Kanskje ikke den beste plassen jeg fant fiskemessig. Uansett fine timer på isen i dag. Anbefales!
 

Mormyskastikka med nappindikatoren

Eggeskall på bunnen skaper kontrast

Røya er fargerik
 
Fint på isen i dag

4 kommentarer:

Anders sa...

Må si du er ivrig:) Det liker vi! Takk for nok en fin og inspirerende rapport.

Unknown sa...

Flotte bilder og fortellinger Bjarne, blir fristet til å begynne med fiske selv. Veldig inspirerende.

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Takk for det, Anders :)

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Takk for det, Dag. Ja, det er bare å komme seg på isen mens den er der. :)

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.