lørdag 9. februar 2013

Snartur på isen


Jeg merket snart at jeg ikke var restituert etter ukas influensaherjing i kroppen. Godt det ikke var lange veien fram for jeg ble fort andpusten på de få hundre meterne jeg gikk over isen bort til holmen. Jeg var tilbake på vannet i Sveio der jeg tok 4 røyer for et par uker siden.

I går var jeg bortom hos Frode på Salar Sport og fikk med meg en fersk boks med maggot. Frode har bra med isfiskeutstyr inne nå + agn! Han sendte også med meg en pose røyefôr fra Northern Baits han ville jeg skulle prøve. Northern Baits er et lokalt firma her på Haugalandet som er drevet av ivrige meitefiskere.

Fem hull borret jeg og gav hvert hull to never røyefôr. Dette er et krillbasert lokkemiddel og sies å ha god effekt på røya. Det beste, sies det, er å la det virke over natta.Det ble en to timers tid på isen i dag. En litt kjølig trekk etter hvert gav beskjed om at det var på tide å trekke innendørs igjen. Må spare kroppen litt kjenner jeg. Sola glimret stort sett med sitt fravær.

Jeg hadde hele tiden ute 3 ståsnører, der to var agnet med lys og maggot på rundt 2 meters dyp, det tredje, på ca. 3 meters dyp, med blink og mark. I tillegg forsøkte jeg litt med mormyshka, en kobberfarget i wolfram jeg fikk med fra Salar. Jeg prøvde også et kvarters tid med balansepilk. Jeg har en på størrelse med en liten stingsild. I dette vannet går det stor ørret som jeg er sikker på beiter stingsild. Kunne ikke la den være uprøvd da.

Da jeg pakket sakene og trakk snørene var det røye på det ene snøret. Halvannet hekto kanskje. Den tok på maggot under Ritsemblinken med rødt lys. Den gav fangst sist gang her også. Ikke dum patent det der. Før jeg gikk fôret jeg alle hullene med en neve røyefôr. Satser på knallfiske i morgen!2 kommentarer:

Anita sa...

hihihiihi..såååå..du er ennå ikke komt deg fra influensaen!!hihiihihihihih..Du skriver bra!!må le eg!!!!!!Bare vent kommer nok mer influensa i år er det både en og to og tre ute å går!!hihihiihih!!

Takk for tipset ang beite til fiske..noe manne greier det der??Eg fisker bare med meite mark sjøgravd..Store feite sprellende!!!Slår alldrig feil..eller sså har eg fiskelykke :))Tusen takk for ett fint bloog innlegg en kjedelig lørdag i Bergen.hilsen anita

Psst flotte bilder!!Får lyst å isfiske med engang!!

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Takk for hyggelig kommentar til innlegget, Anita.

:)

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.