lørdag 2. februar 2013

Småsurt på isen


Det var småsurt på isen i formiddag. Jeg tok turen nord til Sveio til et vann jeg mente jeg kunne finne litt le for nordvesten som var meldt i dag. Det var likevel ikke lett å finne. Jeg syntes det blåste nordavind fra alle kanter der jeg var.

Jeg fikk i allefall satt ut noen ståsnører agnet med meitemark mens jeg tok lunsjen inne på land i en sørhelling. Hovedhensikten med turen i dag var å prøve ut multifuelbrenneren jeg nylig fikk levert fra Hekta på tur, som sponser meg med friluftslivsutstyr dette turåret.


Dette skal være skikkelige saker, brenneren fra japanske Soto. Jeg så nylig på nett at denne er med opp i Trollveggen i vinter med Aleksander Gamme & co. Jeg regner med de stoler på dette brennersystemet siden de drar den med seg utallige hundre meter oppover i tau i kalde midtvinters minusgrader. Jeg tror ikke jeg trenger å angre på valget.

Jeg kjørte brenneren i dag på renset bensin til kaffekoken. Tente perfekt og brant som den skulle. Jeg er mest en barmarkstraver og sverger da normalt til gassbokser, gassbrenner og stormkjøkken. Når nå gradestokken kryper ned mot null og under er bensin tingen. Derfor nettopp denne brenneren. Den skal ha en effekt på inntil 4650 W. Det er ikke lite! Det gikk radi å koke kaffevannet i dag i allefall. Blir bra på kalde turer denne brenneren (her er den demonstrert på Youtube og her i -40 grader).I dag var det plussgrader. Isen har overlevd mildværet siste uka. Ikke overvann heller. Målte over 20 cm istykkelse. Den halvannen time jeg hadde ståsnørene ute gav ingen fangst. Det var surt til tider selv om sola også tittet gjennom av og til. Et par regnbyger hilste også på. Ser det meldes kaldvær til uka. Da blir det nok noen turer til på isen antar jeg. Snart vinterferie.


4 kommentarer:

moroglillemann sa...

Bilda ser no fine ut, uten regn og sure vinder :)

Jill Kristin Ø.Remme sa...

Fint å være ute når det er litt surt også! Lever litt ekstra! Har ennå tilgode å prøve isfiske, ser så innmari gøy og spennende ut:) Jeg skal til røros å være på hytta noen uker i slutten av feb..så kanskje jeg får teste ut litt:)))

Fin søndag til deg:)

Anonym sa...

Håper du skriver mer om brenneren når du har fått testet den litt :-)

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Takk for kommentarer! :) Skal si litt mer om brenneren ja etter hvert.

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.