tirsdag 7. januar 2014

Finnmarkslektyre


Det blir mye innetid i den mørke årstida her i gården. Skal ikke stikke det under en stol akkurat. Så lenge jeg bruker innetiden fornuftig er det ikke så galt. Jeg leser mye.

Det er heller ikke hva som helst jeg leser. Jeg forsøker nemlig å finne lesestoff om områdene jeg vil besøke. Som nevnt tidligere her på bloggen så vil sommeren bli tilbrakt på Nordkalotten. Spesielt Finnmark skal det tures i. Derfor blir det å lete fram lesestoff som omhandler nettopp Finnmark. Er jeg heldig så finner jeg også stoff om akkurat områdene jeg vil besøke.

Fisketurforfatterne Even Rise og Thorbjørn Tufte er jo slagere i så måte. Jeg har mye av Even Rise i bokhylla. Thorbjørn Tufte derimot mangler jeg en del av ser jeg. Bestilling via antikvariat.net er derfor nylig lagt inn. "Finnmarksliv" av Tufte kom i postkassen allerede i dag. Flere er på vei ser jeg. Det her lover godt for fine lesestunder nå i den mørkeste årstida.

Har du tips til meg om aktuelt lesestoff fra Nordkalotten og/eller Finnmark setter jeg pris på å høre om dette, gjerne nedenfor i kommentarfeltet eller via mail.

6 kommentarer:

Anita sa...

Hmm..intresangt.Ja viktig og oppdatere seg i lang tid på forhånd både med kart og info.Gleder meg til å se turen din.Tiden går så hurtigt.snart er sommeren her igjen.Jeg leser Islan litteratur for øyeblikket.Skal til island og Vestermans øyene til sommeren.Med jobben.Arbeidsmiljø..hiihihhi..jaja..samme det elsker Island eg!Blue Lagoon here we come♥

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Island er spennende reisemål. Var en liten tur vinteren i 1999. Kaldeste vinteren på lenge der borte visstnok. Blue Lagoon var fin da :)

Kikut sa...

Det er sikkert opplagt, men Nordkalottenboka til Monsen er vel gitt å pløye seg gjennom før man reiser opp dit :).

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Man kommer selvsagt ikke utenom den boka til Monsen. Den er lest bra mange ganger og noen kapitler der skal igjen gjennomgås med lupe i løpet av vinteren :)

Anonym sa...

Les "Mitt Nord; Høytidsstunder i ei rik villmarks" av Willy Roger Simonsen. Den er vanvittig bra!

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Takk for tipset! :)

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.