onsdag 15. januar 2014

Finske kart


Finsk kartverk er innkjøpt med tanke på sommerens planlagte kanotur på Nordkalotten. Det blir noen kroner, eller rettere sagt Euro.

Jeg har fått tips til hvor jeg kunne bestille kartverk for mitt formål i Finland (takk for hjelpen til dere). Over nett er det i grunnen en lekende lett sak så lenge man finner ut av systemet der borte.

De topografiske kartene jeg har bestilt er i målestokk 1:50 000. For å finne riktige koder for kartene jeg behøver benyttet jeg denne nettsiden som bildet ovenfor er hentet fra. Kodene som trengs for å identifisere kartbladene som dekker områdene man vil besøke er angitt på oversiktskartet i 1:800 000 på nettsiden. Jeg har bestilt kartene fra Karttakeskus til en kartbladpris av 16,50 euro. Har dog ikke sjekket rundt om det finnes billigere steder å handle.

Kartene jeg bestilte vil dekke det meste av Enaresjøen og Vätsäri og har kodene W511, W512, W513, W514, W21, W523, W524 (se bildet øverst).

Nevner at norske Nordeca sitt kart i 1:50 000 over Øvre Pasvik også dekker den sørlige delen av Vätsäri og kan brukes her. Tilsvarende kart navngitt Neiden dekker de nordlige områdene av dette finske ødemarksområdet.

Håper da at dette finske kartverket svarer til forventningene jeg har.

Edit 21. januar:


Alle sju kartbladene lå godt innpakket i postkassen 6 dager etter bestilling. Kan ikke klage på det sendt fra Finland. Ser ut til å være mer detaljert i forhold til hva jeg er vant til med Kartverkets/Nordecas kartblader. Da er vi fornøyd! Blant annet er ekvidistansen 5 meter, med tellekoter for hver 20. meter. Tegnforklaringer også på svensk og engelsk.

10 kommentarer:

Lars Jøran Sundsdal sa...

Jeg har vært i Finland ikke så rent få ganger og løpt orienteringsløp, og kan i alle fall forsikre om at standarden på den type kart er temmelig høy. Føler meg ganske sikker på at det finske kartverket er infisert med o-løpere som sørger for å gi ut kvalitetskart ;)

Anita sa...

Jaja.Noen ser på finske kart og andre ser på Islandske kart.Som jeg.Men viktig å få meg seg syns jeg..Hvor en skal dra..og hvertfall slike som deg som skal vandre inn l landet!Håper du finner ett skikkelig kaart daJeg har ikke så god greie på slikt topografi..men det skal jeg jammen finne ut av!Herligt Bjarne!

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Da lover det godt, Lars Jøran! :)

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Å gjøre seg kjent på kart er ikke dumt før man reiser. Kjøpte meg et flott kart på Island i målestokk 1:500 000, dekker hele øya. Det fikk jeg laminert der borte og nå pryder det veggen på kontoret mitt. Fint blikkfang og kjekt å ha dukker det opp steder fra øya jeg vil finne hvor er :)

Unknown sa...

Hei, skal gå fra Pasvik til Lakselv nå i Mars, har bestilt kart fra samme sted som deg, lurer på om åpne ødekoier står merket på kartene?

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Hei Tom!
Høres ut som en flott tur du skal på! Ja, ødekoiene er markert på disse kartene. F.eks. Piilola Autiotupa ved bredden av Nammijärvi ikke langt fra Øvre Pasvik. "Autiotupa" betyr ødekoie. Jeg overnattet i Sollomusjärvi Autiotupa ikke langt fra Sevettijärvi sist sommer på turen gjennom Vätsäri. Nevnte koier er solide koier med gass og vedfyring. God tur! :)

Unknown sa...

Takk for ufyllende svar,meget mulig at turen blir forlenget helt til Alta. Ja ser virkelig frem til komme seg på tur i disse øde områdene.

MartinH sa...

Tusind tak for al hjælp jeg har fået fra din hjemmeside - jeg har netop modtaget kort til Enare ved at følge din 'recept'!
http://www.indinaturen.dk/?page_id=11
vh
Martin Håkansson

Unknown sa...

Takk for informasjon. Har prøvd å finne betegnelsen på de kartene som er nord for w522 og w524, men finner ikke disse! Ønsker kar fra Sevettijärvi til Gallokvidda

Bjarne Heyerdahl Sætrang sa...

Jeg vet at Nordecas kartverk dekker godt inn på finsk side i nord.

Legg inn en kommentar

Du må gjerne kommentere blogginnlegget.